Selçuk Kapsül Hyperloop Takımı, TEKNOFEST'te birincilik ödülü kazandı

Selçuk Üniversitesi Selçuk Kapsül Hyperloop Takımı, TEKNOFEST 2023 Hyperloop Geliştirme Yarışması'nda birincilik ödülü kazandı.

Selçuk Kapsül Hyperloop Takımı, TEKNOFEST'te birincilik ödülü kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Danışmanlığını Teknoloji Fakültesi Öğr. Gör. Enes Yücel’in yaptığı Selçuk Kapsül Hyperloop Takım üyeleri; Cemal Karabulut, Furkan Kayaalp, Ömer Can, Fatih Mete Demir, Mervan Munis, Barış Doğanşah, Abdullah Çelebi, Yasin Çelebi, Furkan Karaüzüm, Umut Ulaş Aydın, İsmail Arda Aytaç, Hakan Uslu, Mete Çiçek ile Yasin Şahin’den oluşuyor.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, yaptığı açıklamada Üniversite olarak öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmesi için gayret gösterdiklerini söyledi. Öğrencilerin yarışmalarda derece almak ve belirli birincilikler elde etmekten ziyade yarışlarda projelerinin desteklendiğini görüyor olmalarının son derece kıymetli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Selçuk Üniversitesi bu farklılığı hissettiriyor. Yeni sınavlarda üniversitemizi tercih edecek olan öğrencilerimizi üniversitemize davet ediyoruz.” dedi.
Selçuk Kapsül Hyperloop Takımı Üyesi Barış Doğanşah, Hyperloop projelerinin 5. nesil raylı ulaşım sistemi çalışması olduğunu aktardı. Projenin ray ve hava sürtünmesini önleyerek daha yüksek hızlara ulaşmayı amaçlayan bir proje olduğunu anlatan Doğanşah, “Dünyada bunun birçok örneği var. Çin'in, İngiltere'nin, Elon Musk'ın yaptığı geliştirme projeleri bulunuyor. Burada amaç teorik olarak bin 200 kilometre saat hızlara çıkmak.” diye konuştu.

Selçuk Kapsül Hyperloop Takımı Danışmanı Öğr. Gör. Enes Yücel, projenin üzerinde çalışılması gereken konular içerdiğini belirterek özellikle tünelin vakumlanması ve aracın tünel içinde hareket halinde ses hızına yetişmeye çalışırken karşılaştığı dirençleri yenmesi gibi konuların çalışılması gerektiğini dile getirdi.
 

KONYA HABER - HAKİMİYET

Bakmadan Geçme