• Haberler
  • Eğitim
  • Selçuk Üniversitesi'nde 'Gezen Oğlak' Filmi ile büyük başarı

Selçuk Üniversitesi'nde 'Gezen Oğlak' Filmi ile büyük başarı

Selçuk Üniversitesi'nden Dr. Şenol Çöm, 'Gezen Oğlak' adlı eseriyle 8. Altınkepenk Anadolu'dan Balkanlara Üreten Kadınlar uluslararası kısa film yarışmasında birincilik ödülü kazandı

Selçuk Üniversitesi'nde 'Gezen Oğlak' Filmi ile büyük başarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selçuk Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu'nun yetenekli akademisyeni Öğr. Gör. Dr. Şenol Çöm, yaratıcılığını ve uzmanlığını bir kez daha kanıtladı. Sanayi, tarım, eğitim ve el sanatları alanlarında üreten kadınların hikayelerini anlatan “Gezen Oğlak” adlı filmiyle, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı.

Bu önemli yarışma, ESDER'in koordinasyonunda ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı, Yunus Emre Enstitüsü ve Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlendi. Yarışmaya Türkiye ve yurt dışından toplam 1496 film başvurdu, bu rekabetçi ortamda Selçuk Üniversitesi'nin bu başarısı daha da anlam kazandı.

Ödül töreni, İstanbul Bostancı Dedeman Otelde gerçekleştirildi ve Öğr. Gör. Dr. Şenol Çöm, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan'dan ödülünü aldı. Bu başarı, Selçuk Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu ve Görsel - İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü'nün kalitesini ve başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakmadan Geçme