Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST İstanbul'da 5 ödülün sahibi oldu

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST İstanbul, ödül töreniyle sona erdi. TEKNOFEST'in paydaşlarından olan Selçuk Üniversitesi takımlarından 5'i, farklı kategorilerde 5 ödül aldı.

Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST İstanbul'da 5 ödülün sahibi oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesinde kritik rol oynayan kuruluşların paydaşlığıyla Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST İstanbul’un ödül töreni gerçekleştirildi. Törene Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.

27 Nisan’da açılışı yapılan TEKNOFEST İstanbul’da teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, sergiler, zirveler, atölye çalışmaları ve etkinlikler düzenlendi. TEKNOFEST İstanbul’da 333 bin takım ve 1 milyon yarışmacı ile 81 il ve 96 farklı ülkeden başvuru gerçekleştirildi. 66 takımla başvuru yapan Selçuk Üniversitesi de 32 takımla finale kaldığı yarışmada 5 takımı ile farklı kategorilerde 5 ödül almaya hak kazandı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİNİN KAZANDIĞI ÖDÜLLER
TEKNOFEST 2023 Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması'nda danışmanlığını Teknoloji Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Köklü’nün yaptığı Nane&Limon Takımı birincilik ödülünü kazandı.
TEKNOFEST 2023 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda danışmanlığını Teknoloji Fakültesi Öğr. Gör. Enes Yücel’in yürüttüğü Selçuk Kapsül Hyperloop Takımı birincilik ödülü aldı.
TEKNOFEST 2023 Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması'nda danışmanlığını Teknoloji Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Şakir Taşdemir'in yaptığı BRAIN-TR Takımı üçüncülük ödülünün sahibi oldu.
Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencisi Elmas Sena Sağdıç'ın Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu'nun danışmanlığında hazırladığı “72V 2.5kW BLDC Motor Tasarımı” adlı projesi, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları finalinde Makine İmalatı ve Otomotiv kategorisinde üçüncülük ödülü aldı.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi KiDose Takımı da TEKNOFEST 2023 Girişimcilik Programı kapsamındaki çalışmasıyla 150 bin lira değerinde hibe almaya hak kazandı.
 

KONYA HABER - HAKİMİYET

Bakmadan Geçme