Selçuk Üniversitesi 'Uzmanlaşan Üniversite' olarak seçildi

Yükseköğretim Kurulu, 15 bilim alanında 25 üniversiteye 'Öncelikli Alan Misyonu' verdi. Selçuk Üniversitesi, YÖK tarafından Tarımda Dijital Teknolojiler alanında 'Uzmanlaşan Üniversite' olarak seçildi.

Selçuk Üniversitesi 'Uzmanlaşan Üniversite' olarak seçildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Proje Tanıtım Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi ile ilgili olarak desteklenecek Öncelikli Bilim ve Ar-Ge Alanları’nı belirlemek için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 11. Kalkınma Planı’nda yer alan öncelikli sektör, alan ve alt alanlar, üniversitelerin alan bazlı yetkinlik analizi raporları, öncelikli ve kilit teknolojilerde teknoloji yol haritaları, ilgili kurum ve kuruluşların Ar-Ge ve yenilik konuları gibi çeşitli rapor ve politika dokümanlarının incelendiğini anlattı. Bu çalışmanın ardından, 43 devlet üniversitesi ve 78 vakıf üniversitesinin değerlendirmeye alınarak bu alanlarda uzmanlık ve yetkinlik gösteren bölüm veya programları 2018-2022 tarih aralığındaki yayın ve atıf performansları ile TÜBİTAK tarafından hazırlanan Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi Raporu çerçevesinde tekrar incelendiğini kaydeden Özvar, “Yapılan değerlendirmeler sonucunda; 15 bilim alanında 25 devlet ve vakıf üniversitesinin ilgili bölüm veya programlarına ‘Öncelikli Alan Misyonu’ verilmesi Yükseköğretim Kurulumuz tarafından kararlaştırılmıştır.” ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Erol Özvar, öncelikli alanlarda uzmanlaşan üniversitelerin yetkililerine berat takdim etti. YÖK tarafından Tarımda Dijital Teknolojiler alanında "Uzmanlaşan Üniversite" olarak seçilen Selçuk Üniversitesi adına beratı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken aldı. 

KONYA HABER - HAKİMİYET

Bakmadan Geçme