Selçuk Üniversitesinde '9 Mayıs Avrupa Günü' etkinliği düzenlendi

Selçuk Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü ve Konya Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi iş birliği ile '9 Mayıs Avrupa Günü' etkinliği düzenlendi.

Selçuk Üniversitesinde '9 Mayıs Avrupa Günü' etkinliği düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Selçuk Üniversitesi Binicilik Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen 9 Mayıs Avrupa Günü etkinliğinde konuşan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, “Avrupa Birliği projeleri; ülkemiz, şehrimiz, sivil toplum ve Üniversitemiz açısından oldukça önemli. Bu tarz projelerle öğrencilere Avrupa Birliği projeleri hakkında bilgiler veriliyor ve Üniversitemizin uluslararasılaşma katsayısı artıyor. Öğrenciler, üniversiteye başlamadan önce Avrupa Birliği projelerinin nasıl hazırlandığını, içeriğini, nasıl kabul edildiği öğreniyor.” dedi.  

Avrupa Birliği projeleri ve Avrupa Birliği bünyesindeki kurumlar hakkında bilgi veren Selçuk Üniversitesi Erasmus+ Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Zerrin Savaşan ise “Şu anda Erasmus+ birimleri olarak sadece Avrupa ülkeleriyle değil, Asya ve Afrika ülkeleriyle de partner ülkeler statüsüyle iş birliği yapabiliyoruz. 1999’dan beri Avrupa Birliği’ne aday ülkeyiz ve 2000 yılından itibaren Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri, Avrupa Birliği ile birlikte çalışan kurumlar ve Erasmus+ ofisleri olarak 9 Mayıs’ı Avrupa Günü olarak kutluyoruz.” diye konuştu.  

KONYA HABER - HAKİMİYET


 

Bakmadan Geçme