Selçuklu 2. el pazarı o gün kurulacak

Selçuklu Belediyesi, yoğun ilgi gören 2. El Pazarı'nın gününü değiştirerek her ayın ilk pazar gününe alarak, sıfır atık bilincini yaygınlaştırıyor ve ekonomiye katkı sağlıyor.

Selçuklu Belediyesi, sürdürülebilir tüketim ve geri dönüşüm alanındaki öncü çalışmalarına bir yenisini ekleyerek, her ayın ilk çarşamba günü düzenlenen Selçuklu 2. El Pazarı'nın gününü değiştirme kararı aldı. Yoğun talep üzerine artık pazar, her ayın ilk pazar günü Yazır Kapalı Pazar Alanı'nda kurulacak.

Selçuklu Belediyesi'nin çevreye duyarlılığı ve israfa karşı duruşuyla öne çıkan 2. El Pazarı, sadece bir alışveriş alanı olmanın ötesinde, tüketim alışkanlıklarını gözden geçirme ve geri dönüşüme destek olma amacını taşıyor. Her ayın ilk pazar günü kurulacak olan bu pazar, evlerde bulunan kullanılabilir eşyaların tekrar kullanımını teşvik ederek tüketim çılgınlığını azaltmayı ve israfı önlemeyi hedefliyor.

Selçuklu 2. El Pazarı, Yazır Kapalı Pazar Alanı'nda toplam 440 stantla hizmet veriyor. Pazarda, fincan takımlarından tabaklara, giysilerden çantalara, eski kitaplardan oyuncaklara, küçük elektronik eşyalardan radyolara kadar geniş bir ürün yelpazesi uygun fiyatlarla sunuluyor.

Vatandaşlardan gelen büyük ilgi üzerine Selçuklu Belediyesi, pazarın gününü değiştirerek daha geniş kitlelere ulaşmayı amaçlıyor. Ücretsiz stant açmak isteyen vatandaşlar, Selçuklu Belediyesi hizmet masalarına şahsen başvurarak bu fırsattan yararlanabilecekler.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sıfır atık konusunda birçok projeyi hayata geçirdik. Selçuklu 2. El Pazarı da bu projelerimizin en çok ilgi görenlerinden biri oldu. Yoğun ilgi nedeniyle pazar gününü değiştirerek her ayın ilk pazar gününe aldık. Bu projeyle evlerde ihtiyaç fazlası olan eşyaların yeniden kullanılmasını sağlamayı ve tüketim çılgınlığının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Hemşehrilerimizin gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum" dedi.

Bakmadan Geçme