Selçuklu 'da depremzede çocuklar ve aileleri için moral etkinliği gerçekleştiriliyor

Selçuklu Belediyesi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından Konya'ya gelen depremzedelere moral vermek için anne-çocuk etkinliği düzenliyor.

Selçuklu 'da depremzede çocuklar ve aileleri için moral etkinliği gerçekleştiriliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye, depremin yaralarını sarmak için birçok kurum ve kuruluş seferber olurken, Konya'da da özellikle depremzede çocukların, yaşadıkları travmayı atlatmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yapılıyor. 

Selçuklu Belediyesi de ilçede misafir edilen depremzede vatandaşlara yönelik olarak anne çocuk etkinliği düzenliyor. Selçuklu Kongre Merkezi’nde Sanat Akademisi bünyesinde gerçekleşen etkinliklerle depremin psikolojik etkilerinin azaltılması amaçlanıyor. Yaklaşık sekiz hafta boyunca devam edecek etkinlikler kapsamında Nasrettin Hoca tiyatro gösterisi, pandomim gösterisi,  el sanatları, resim atölyesi etkinliği ve Hacivat Karagöz gösterisi ile aileler ve çocuklar moral buluyor. 

Hafta sonu gerçekleşen etkinliğe katılan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı depremzede ailelerle bir araya geldi, onlarla sohbet etti. Çocuklarla da yakından ilgilenen Başkan Pekyatırmacı onlarla birlikte etkinliklere katıldı.

Ülke olarak son yüzyılın en büyük depremini yaşadığımızı ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Devlet- millet dayanışması ile zor günleri hep birlikte aşmak için gayret ediyor, evlerini terk etmek zorunda kalan depremzede kardeşlerimizi şehrimizde ağırlıyoruz. Tabi bu süreçte özellikle de çocuklarımız derinden etkilendi. Selçuklu Belediyesi olarak bizlerde onlara bir nebze moral verebilmek adına Selçuklu Sanat Akademimiz bünyesinde Selçuklu Kongre Merkezi'nde çeşitli etkinlikler düzenliyor onları en iyi şekilde ağırlamak için gayret gösteriyoruz. Ben de anne-çocuk etkinliğine katılarak evlatlarımız ve ailelerinin mutluluğuna şahit oldum. Bütün gayretimiz yaraları sarmak ve evlatlarımızı mutlu etmek için. İnşallah çocuklarımızın yüzünden gülümseme hiç eksik olmasın.” diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme