SELÇUKYA'da şehitlere şiirli veda

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen her hafta farklı bir konu başlığı altında Konya'lı şair ve ozanlar tarafından adeta bir şiir resitalinin sunulduğu Selçukya Şiir Akşamlarında bu hafta Sarıkamış Şehitleri ve hafta sonu Kuzey Irak da şehadete kavuşan 12 şehidimiz dua ve şiirlerle yad edildi.

SELÇUKYA'da şehitlere şiirli veda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TEMAD Konferans Salonunda gerçekleşen programda konuşan Dernek Başkanı  Av Fatma Şeref Polat; İbn-i Haldun’un “Geçmişler geleceğe, suyun suya benzediği kadar benzer. Sözüne vurgu yaparak tarihin bir milletin sadece mazisi değil istikbalinin de pusulası olduğunu tarihten ibret almayanlar için tarihi bilmekle bilmemek arasında hiçbir farkın olmadığını zaman usta bize en iyi şekilde öğretmiştir.
“Ülkemiz asırlar boyunca Sarıkamış’ta olduğu gibi binlerce kahramanın canları pahasına verdikleri mücadeleyle kurulmuş, korunmuş, yükseltilmiş ve bugünlere ulaşmıştır. Türkiye’nin terör örgütlerine karşı verdiği mücadelenin karşısında sergilediği kararlılığın Sarıkamış’tan, Çanakkale’den, Kut’ül Amare’den, Dumlupınar’dan bir farkı yoktur. Dün niçin ve hangi inançla o kavgaları vermişsek, bugün de aynı sebeple ve aynı imanla bu mücadeleye devam ediyoruz.Bu anlamda hafta sonu Kuzey Irak’da şehit edilen 12 Mehmetçiğimiz ve Sarıkamış Şehitleri başta olmak üzere Anadolu coğrafyasını kanlarıyla sulayarak bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum ifadelerine yer verdi.
Program Selçukya Şairleri;Hasan Ukdem,Sevil Köse,Ahmet Üresin,Kazim Öztürk,Ömer Kılıç,Tayyip Sağ,Hasan Karaca,Kamil Baysal,Özlem Maria Zafer,Hüseyin Elmaskaya,Mustafa Şen,Ahmet İnci,Sengül Sağ,Cengiz Çelik ,Ahmet Şener,Tayyar Yıldırım,Yakup Çak,Halime Doğru ve Devriş Ahmet Şahin tarafından günün anısına okunan şiirlerin akabinde yapılan dua ile sona erdi
 

Bakmadan Geçme