Selçukya şairleri okullarda

Selçukya Kültür Sanat Derneği okul etkinlikleri kapsamında bu hafta Süleyman Çelebi Ortaokulu'nda bir şiir programı gerçekleştirdi.

Selçukya şairleri okullarda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Süleyman Çelebi Ortaokulu Müdürü Salih Yarımca yapmış olduğu saçılış konuşmasında :“Biz eğitim ve öğretimin yanı sıra, öğrencilerimizin kültür ve sanat faaliyetlerine katılmasına da ayrı bir önem veriyor. Okulumuzda çeşitli programlar düzenleyerek söyleşi konferans ve şiir dinletisi gibi etkinlikler ile öğrencilerimizi şair ve yazarla buluşturmaya gayret ediyoruz. Dolayısı ile davetimize icabet eden Selçukya Şairlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat ise konuşmasında : “Sanat ve eğitim arasında çok önemli ve vazgeçilmez bir ilişki olduğunu düşünüyoruz.  Sanat: Öğrencilerin yaratıcı düşünce yeteneklerini geliştirmek ve özgün ifadelerini keşfetmek için önemli bir fırsat sunar. Sanat, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerine yardımcı olurken aynı zamanda problem çözme, iş birliği ve iletişim becerilerini de geliştirmelerine katkı sağlar. Bu anlamda son derece bilinçli eğitimcilerimiz ve okul idari kadroları olması ülkemizin geleceği bakımından oldukça umut verici. Öğrencilerimizin ilgi ve merakı ise her şeye değer” dedi.

Selçukya şairleri okullarda

Selçukya Kültür Sanat Denetim Kurulu Üyesi ve Okul Etkinlikleri Koordinatörü, eğitimci yazar, şair Kazım Öztürk de “ Selçukya Okullarda projemize 750. Vuslat Etkinlikleri kapsamında Hz. Mevlânâ konulu şiirler ile  Buhari Kız Anadolu Lisesinde başladık. Bu hafta da Süleyman Çelebi Ortaokulundaydık. Okul yönetimi ve öğrencilerimizin coşkulu, anlamlı katılımıyla unutulmaz programlar yaşıyoruz. Okul müdürü müze ve emeği geçenlere teşekkür eder. Birbirinden güzel şiirleri yorumları ile sahneyi süsleyen gençlerimizi ve Selçukya Şairleri'ni kutlarız.” Dedi. 

Program hatıra fotoğrafı ve imzalı kitap hediyeleri ile sona erdi.

      

Bakmadan Geçme