SELÇUKYA şairleri okullarda

Selçukya Kültür Sanat Derneği okul etkinlikleri kapsamında, 'Gençlerle Şiir Okuyoruz' sloganı ile bu hafta Meram Mustafa Bağrıaçık Ortaokulunda bir şiir şöleni gerçekleştirdi.

SELÇUKYA şairleri okullarda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mustafa Bağrıaçık Ortaokulu müdürü Mustafa Baş yapmış olduğu açılış konuşmasında: “Şiir, sözlü kültürden yazılı kültüre tarihin derinliklerinden bugüne kadar, edebiyatın en önemli unsuru olarak milli ve manevi duygularımız taşımaya, insanlığın önünü en saf en zarif dokunuşlarla aydınlatmaya devam ediyor. Biz eğitim ve öğretimin yanı sıra, öğrencilerimizin kültür ve sanat faaliyetlerine katılmasına da ayrı bir önem veriyoruz.” dedi. 
Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat ise konuşmasında: “Kültür, sanat ve edebiyat ile eğitim arasında çok önemli ve vazgeçilmez bir ilişki olduğunu düşünüyoruz. Konuk olduğumuz bütün okullarda gençlerimiz ve çocuklarımızın şiire olan ilgisini sevgisini heyecanını gördükçe mutlu oluyor geleceğe dair umutlarımızı tazeliyoruz. Bu konuda bilinçli ve duyarlı öğretmenlerimiz ile idarecilerimizin varlığı ülkemiz için büyük bir şans, dolayısı ile bizi davet ederek bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapan okul idaresi ve emeği geçenleri kutluyorum.”  dedi.

SELÇUKYA şairleri okullarda
Etkinlik organizasyonunu düzenleyen: Türkçe Öğretmeni Ismet Erk yönetiminde saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programı okul öğrencilerinden Ümmü Nur Kılıç sundu. Sınıf Öğretmeni Burcu Hot ve Türkçe öğretmeni İsmet Erk’in de şiir okuduğu şölende, öğrenciler: Hasret Nur Tolcu, Muhammet Ahmet Şafakcı, Ebrar Kendirli, Zeynep Bardakcı başarılı şiir yorumları ile dikkat çekti.
Türk edebiyatının ünlü şairleri ve unutulmaz dizeleri ile okul öğretmenlerinden: Seda Yılmaz, Raziye Alper, Mücahit Karışmaz, Gökhan Erdem’in Şiir Şöleni için özel tasarlayıp düzenledikleri sahnede devam eden program canlı yayında da şiir severlerin beğenisini kazandı. Okulun eski müdürü; Burak Yuceer ise kendi yazmış olduğu “Filistinli Çocuklar" şiirini okudu.

SELÇUKYA şairleri okullarda
Programda Selçukya Şairleri: Kazım Öztürk öğrencilere yazmış olduğu Can Çiçekleri şiirini, Salih Sedat Ersöz Mescidi Aksanın Gözünden isimli şiirini, Tayyar Yıldırım Şiir Ben Seni isimli şiirini, Ahmet İnci Öğretmenim isimli şiiri, Hasan Karaca Karacaoğlan şiirini, Nesrin Erkan Sabuncu Şairlik Gönül İşidir şiirini, Leyla Çeşmeci Kahramanlık Destanı isimli şiiri, Hüseyin Elmaskaya güne özel yazdığı Selçukya’nın Şiir Seferi şiirini,   Şerife Eker Övünüyorum Türküm Ben şiirini ve Kontv Şiirler Yarışıyor programı sezon birincisi Ramazan Sağdıç Aşk-ı Şedit isimli şiirini okudu. Selçukya fotoğraf sanatçısı Naci İdil ise 1900’lü yılların başında Sibirya’dan göç eden ailesinin anılarını öğrencilerle paylaştı.Gençlerle Şiir Şöleni sonunda yeni görev yerine atanan eski okul müdürü Burak Yüceer’e teşekkür ve hatıra plaketi takdim edildi.

SELÇUKYA şairleri okullarda
Selçukya Kültür Sanat Denetim Kurulu Üyesi ve Okul Etkinlikleri Koordinatörü, eğitimci yazar, şair Kazım Öztürk de konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada: “Selçukya Okullarda projemiz bütün güzelliği ile devam ediyor. Okul yönetimi ve öğrencilerimizin coşkulu, anlamlı katılımıyla unutulmaz programlar yaşıyoruz. Öğrencilerimizin ilgi ve merakı özellikle şiir okuma konusundaki yetenek ve hevesleri ise her şeye değer. Bugün Hatunsaray Kavak Köyünde bulunan Mustafa Bağrıaçık Ortaokulumuzda da son derece başarılı bir etkinlik gerçekleştirmiş olmanın gurur ve mutluğunu yaşıyoruz.” Dedi 
Program hatıra fotoğrafı ve imzalı kitap hediyeleri ile sona erdi.

Bakmadan Geçme