Selçukya'da dostluk vakti

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen Selçukya Şiir Akşamları programında bu hafta Hz. Mevlâna'nın 749. Vuslat Yıldönümü münasebeti ile dostluk temalı şiirler okundu.

Selçukya'da dostluk vakti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av.Fatma Şeref Polat yapmış olduğu açılış konuşmasında ; büyük mütefekkir, büyük mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi’yi vuslatının 749. yıl dönümünde rahmetle ve minnetle yad ediyoruz.Anadolu topraklarında doğan, feyzi ve ilmi tüm dünyaya yayılan, dünya var oldukça Hak ve hakikat yolcularına rehberlik edecek olan Hz Mevlana’nın, geçen 749  yıla rağmen, Hak aşkı ve insan sevgisindeki samimiyeti, fikirleri ve eserleriyle milyonlarca insanı peşinden sürüklediğini belirterek, “Anadolu insanının gönül zenginliğinin, hoşgörüsünün ve samimiyetinin vücut bulmuş hali olan Hz Mevlana, bugün de aşkla, sevgiyle, dostlukla, teslimiyetle birlikte mücadelenin, umudun, cesaretin ve özgüvenin en önemli sembollerinden biridir dedi.

Selçukya Şairleri Hasan Ukdem,Ahmet Şener,Şükran Pınarcan,Ferhat Pekedis,Sibel Uysal,Ahmet İnci,Fatma Çetin Kabadayı, Anuş Gökce,Ahmet Üresin,Hasan Karaca,Seyfi Merami,Hasan Hüseyin Avcı,Saliha Değirmenci Yavaş,Yücel Uysal,Mustafa Remzi Samancı,İbrahim Demirtaş,Hüseyin Elmaskaya,Kazım Öztürk,Kâmil Baysal,Tayyar Yıldırım,Yakup Çak, Salih Sedat Ersöz,Mustafa Güden ve Devriş Ahmet Şahin'in güne özel okumuş olduğu şiirlerle devam eden program günün anısına çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi. HAKKI VADİ

 

Bakmadan Geçme