Selçukya'dan Engelliler Gününe Özel Program   

Selçukya Kültür Sanat Derneği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Meram İlçe Halk Kütüphanesi işbirliği ile Gönüllü Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Dünya Engelliler Gününe özel bir program düzenlendi.

Selçukya'dan Engelliler Gününe Özel Program   
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sunuculuğunu Sibel Uysal'ın yapmış olduğu programın açılış konuşmasını Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü ve Mevlevi Postnişini Fahri Özçakıl yaptı. Araştırmacı Şair ve Yazar Salih Sedat Ersöz, Kütüphane Görevlisi Özcan Tüfekçi ve Meltem Samancı'nın günün anlam ve önemine yönelik yapmış olduğu konuşmalardan sonra Engelsiz Şair ve Yazar Hasan Ukdem'in okumuş olduğu şiirler salondan büyük alkış aldı.

Öznur Ay ve Bahriye Çelikbaş'ın yapmış olduğu Ney Taksimi ile devam eden program Selçukya Şairleri Ahmet Şener, Ahmet Üresin, Mustafa Remzi Samancı, Özlem Maria Zafer ve Fatma Balkan'ın  şiirlerinden sonra sahne alan Bayram Kabadayı, Saadet Vural Kaya ve Erol Yıldız'ın seslendirmiş olduğu türküler salonda coşkulu ve duygusal anlar yaşattı.

Son olarak kürsüye gelen Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin ise yapmış olduğu konuşmada şu görüşlere yer verdi; Her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğu gerçeğini unutmadan engelli bireylere acıyarak değil de onlarla empati kurarak onların hayata entegre olmasına katkı sunmamız gerekir dedi.

Konya'daki en küçük bir olumsuzluğu dev aynasında büyüterek algı oluşturmaya çalışan güruh, kronik Konya Düşmanları ne hikmetse Konya'nın güzelliklerini her defasında görmezden geliyor. Konya'mız engelli bireyler açısından Dünyada Londra ve Paris'den sonra örnek gösterilecek engelsiz bir şehir. Tramvaydan, Belediye Otobüslerine, park ve bahçelerinden kamu kurumlarına kadar her alan engelli bireylerin rahatça yaşamını idame ettirebileceği şekilde.

Bir otobüs şoförü düşünün durakta gördüğü engelli birey için koltuğundan iniyor engelli rampasını açarak, engelli bireyi otobüse bindiriyor ve sonrasında yoluna devam ediyor bu olaya Konya'dan başka hiçbir şehirde rastlayamazsınız dedi.

Program Devriş Ahmet Şahin'e plaket takdim edilmesinin akabinde çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Bakmadan Geçme