Serkan Ramanlı: İttifak mümkün ama netleşmedi

Cumhur İttifakı'na katılması beklenen Hüda Par'ın parti sözcüsü Serkan Ramanlı katıldığı bir programda Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacakları ile ilgili konuştu.

Serkan Ramanlı: İttifak mümkün ama netleşmedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şartların uygun olması taktirinde ittifak için görüşüleceğini  ve paylaşılacağını aktaran Parti sözcüsü Serkan Ramanlı,  “Bugün AK Parti ile görüşülüyor. Başka partilerden teklifler var. Önümüzdeki günlerde bunun neticeleri kamuoyuna bildirilecek” ifadelerini kullandı.

Ramanlı, “Biz AK Parti ile her şeyi aynı düşünmüyoruz. Aynı zaman da MHP, Büyük Birlik Partisi ile farklı olduğumuz noktalar var ama ittifaklar temsiliyeti oluşturuyorsa bunu elimizin tersiyle itemeyiz. Bütün ittifaklara yaklaşıyoruz. Kapıları kapatmıyoruz.” şeklinde konuştu.

Beyaz TV’nin "Akılda Kalsın" adlı programına konuk olan Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise Vatandaşların pek çok kısmının ana dilde eğitimin bir hak olduğunu söylediğini öne sürdü. ”Ciddi bir sorundur bu. Birileri kendi ana dilinde eğitim görmek istiyorsa bunun amacı değil. Anayasaya göre “Türkiye’de Türkçe’den başka hiçbir dil ana dil olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına öğretilemez” diyor anayasa. Aslında ana dil demeyi bile yasaklıyor. ” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme