Seyahat mutluluk hormonu salgılamak için bir fırsat

Psikolog Simay Yılmaz, seyahatin insanların zihinsel ve duygusal gelişimine olumlu katkı sağladığını belirtiyor.

Günümüzde, pek çok kişi stresli günlük yaşamdan kaçıp dinlenmek ve yeni deneyimler yaşamak için seyahat etmeyi tercih ediyor. Psikolog Simay Yılmaz, seyahatin insanların zihinsel ve duygusal gelişimine nasıl katkı sağladığını açıkladı.


Ramazan Bayramı yaklaşırken, insanlar iş ve okul hayatından kısa bir ara vererek kendilerine zaman ayırmak için seyahat planları yapıyorlar. İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden Psikolog Simay Yılmaz, verimliliği artırmak için ara vermenin önemini vurguluyor.


Seyahate çıktığımızda, sorunlardan uzaklaşmanın ve dünyanın aslında ne kadar geniş olduğunu hatırlamanın verdiği huzur hissine dikkat çeken Yılmaz, seyahatin duygusal ve zihinsel olarak insanları nasıl etkilediğini sorguluyor.


Seyahat, insanları alışık olmadıkları yeni ortamlara ve deneyimlere maruz bırakarak, zihinsel sağlıklarını olumlu yönde etkiliyor. Bu deneyimlerin beyini uyararak yeni öğrenmelere yol açtığı bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda.


Günlük hayatın stresinden kaçmak için seyahat etmenin faydaları arasında stresin azalması, rahatlama ve kişisel gelişimin artması gibi önemli noktalar bulunuyor. Yeni yerler, kültürler ve diller keşfetmek, kişinin gelişimine katkı sağlıyor. Yılmaz'a göre, yeni ve farklı bir ortamda zorluklarla başa çıkma yeteneği geliştirerek, insanlar konfor alanlarının dışına çıkmanın verdiği başarı duygusunu deneyimliyorlar

Bakmadan Geçme