Seydişehir'de Eti Alüminyum İşçilerinin İsyanı: Fransız İhtilali'ne Benzetilen Eylemler Devam Ediyor

Düşük ücretle çalışmaya karşı Seydişehir'de protestolar devam ediyor. Fabrika önünde lastik yakarak attıkları sloganlar eşliğinde haklarını isteyen işçiler, direnişe devam ediyor.

Seydişehir ilçesinde bulunan Eti Alüminyum fabrikasında çalışan işçiler, düşük ücretlerle çalıştırılmak istememeleri nedeniyle başlattıkları eylemlerini sürdürüyor. Fabrika önünde toplanarak lastik yakan işçiler sloganlar atarak haklarını istiyor. 

İşçi sendikalarının ve çeşitli siyasi partilerin de destek verdiği eylemlerde, işçiler ile şirket arasında henüz bir mutabakat sağlanamadı. Eti Alüminyum çalışanları, daha adil ve yaşanabilir ücretler talep ederken, işveren tarafı ise mali zorluklarını gerekçe göstererek düşük ücretler konusunda ısrar ediyor.

Sosyal medya platformlarında, Seydişehir'deki eylemler Fransız İhtilali'ne benzetilirken; Karl Marx'ın ilk devrim tezine atıfta bulunuldu.


Geçtiğimiz günlerde çiftçi eylemlerine de ev sahipliği yapan ilçede, onlarca traktör üzerinde toplanan çiftçiler, hakları için mücadele etmişlerdi.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme