Seydişehir'den Gaziantep'e küçükbaş hayvan desteği

Konya'nın Seydişehir ilçesinde asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesine yardımlar tüm hızıyla sürüyor.

Seydişehir'den Gaziantep'e küçükbaş hayvan desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydişehir Kaymakamlığı, Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir STK’ları tarafından deprem bölgesindeki vatandaşlara destek için kampanyalar, kermesler, bağışlar devam ediyor. 
 
İlçedeki vatandaşların hazırladığı, içinde insani temel ihtiyaç maddelerinin yer aldığı onlarca yardım tırının gönderildiği bölgeye gönderilmek üzere son olarak Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, STK Başkanları ve Muhtarların çağrısıyla depremden etkilenen hayvancılıkla uğraşan depremzedeler için yüzlerce küçükbaş hayvan bağışı toplandı. 

Başkan Tutal, “depremin yaşandığı ilk günden bu güne kadar Kaymakamlığımız ve Belediyemizin organizesi ile STK’lar ve Muhtarlarımızla birlikte Seydişehir Depremde Tek Yürek kampanyası kapsamında birçok çalışma yaptık. Kampanyamız kapsamında 30’un üzerinde yardım tırımızı deprem bölgesine gönderdik. Hatay bölgesinde ekiplerimiz kurtarma çalışmalarına destek verdiler. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde bir konteynır mahallesi kurulum çalışmalarımız devam ediyor. Deprem bölgemizde farklı illerimize destek noktasında yardımlarımız devam ediyor. Bu gün ise Gaziantep ilimizde depremden dolayı hayvanları telef olan kardeşlerimize verilmek üzere 100 küçükbaş hayvan gönderiyoruz. 

Küçükbaş hayvanlarımızı temin eden Aşağıkaraören, Başkaraören, Ortakaraören, Çatmakaya, Dikilitaş, Gevrekli, Ketenli, Kuran, Mesudiye, Susuz ve Yaylacık Muhtarlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum “ifadelerini kullandı. 
  
Seydişehir Depremde Tek Yürek sloganın çok büyük anlam kazandığını kaydeden Kaymakam Deniz Pişkin, “toplumun bütün kesimleri, küçüğünden büyüğüne kadar her bir vatandaşımız enkaz kaldırma, seferberlik anlamında, destek anlamında duyarlılık, farkındalık, hassasiyet gerçek anlamda her Türk insanının, Türk bireyinin gurur duyacağı bir birliktelik sergilendi. Hayırsever insanlarımız desteğiyle yardımlar gönderildi. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 64 Konteynırdan oluşan Seydişehir Mahallesi için çalışmalar sürüyor. Bugün deprem bölgesinde küçükbaş hayvanlarını yitiren çiftçilerimize destek olması anlamında bağış sever ve hayırsever insanlarımızın ve çiftçilerimizin vermiş olduğu küçükbaş hayvanlarımızı gönderiyoruz. Seydişehir’de Kaymakamlığımız, Belediyemiz, STK’lar, Muhtarlar, Siyasi Partiler, bütün kamu kurumları dahil büyük bir takım ruhu oluşturduk, büyük bir sinerji oluştu. Bu durum bence büyük bir Kuva-yi Milliye ruhudur. Destek veren, canhıraş çalışan bütün kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
 

Bakmadan Geçme