Seydişehir Millet Bahçesi düzenlenen törenle açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Seydişehir Millet Bahçesi'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Seydişehir Millet Bahçesi düzenlenen törenle açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: 146 bin metrekarelik alanıyla Konya’nın en büyük millet bahçelerinden birisi olan  Seydişehir’in yeni cazibe merkezlerinden birisi haline gelen Millet Bahçesi Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Latif Selvi,  Şevik, MHP Konya Milletvekili Adayı Yasin Yakar, AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hülya Şevik, Protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

Seydişehir’e bir çok hizmet kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehir'imize bugüne kadar 100'den fazla projeyi hayata geçirdik. Bu projelerimizin birçoğu da termal, çevre yolu butik dükkanlar ve kadınlar pazarı, Seyyid Harun Veli Çevre Düzenlemesi, soğuk hava deposu, eski garaj, Arasta Çarşısı restorasyonu gibi mega projelerdendir. Bugün de bir diğer mega projemiz olan bölgenin en büyük millet bahçesinin birlik beraberlik içerisinde açılışını gerçekleştiriyoruz. İlçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.  Bizlerden desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Latif Selvi, "Konya'mız Belediyecilikte,  hizmette her daim en önde olmuştur. Büyükşehir belediyemiz bütün unsurlarıyla, sivil toplumuyla, belediyeleriyle birlikte Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde marka hizmetlere imza attı. bugün de devletimiz, büyükşehir belediyemiz ve Seydişehir belediyemiz işbirliğiyle hayata geçirilen millet bahçemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. hayırlara vesile olmasını diliyorum”dedi.

Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, Millet Bahçeleri projeleriyle Türkiye’ye yeni bir vizyon kazandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, tesisin Seydişehir’e kazandırılmasında büyük katkıları olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Bizler her zaman eser ortaya koymak için çalıştık. 146 bin metrekarelik alanıyla Konya’nın en büyük millet bahçelerinden birisi olan Seydişehir Millet Bahçesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Millet Bahçesi deyince sadece yeşil alanlardan oluşan bir alan değil, bir bahçe değil, İçinde düğün salonu, kitap kafesi, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, spor alanlarıyla birlikte adeta Seydişehir’in yeni cazibe merkezlerinden birinin açılışını gerçekleştireceğiz. Burada bugünkü bedelle 128 milyon liralık bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Seydişehir’imize hayırlı uğurlu olsun. Allah emeği geçen başta Bakanımız Kurum’a ve TOKİ Başkanımıza hayırlı hizmetler vesile etsin.
Belediye olarak 2018’den bugüne kadar Seydişehir’imize 500 milyondan fazla yatırım yaptık. Gün geçtikçe Seydişehir’imiz merkez standartlarına yaklaşıyor. İnşallah Belediye Başkanımızla birlikte ilçe başkanımızla birlikte sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizler, büyük ve güçlü bir Türkiye hayal ediyoruz. Biz büyük ve güçlü bir Türkiye’ye inanıyoruz. Bunun için 14 Mayıs’ta sizlerden destek istiyoruz” dedi.

Konuşmaların akabinde Seydişehir Millet Bahçesi dualarla açıldı.

KONYA HABER - HAKİMİYET

Bakmadan Geçme