• Haberler
  • Güncel
  • Seyyar satıcıların uyguladığı mısır haşlama tekniği. Mısır lokum gibi ve daha lezzetli oluyor

Seyyar satıcıların uyguladığı mısır haşlama tekniği. Mısır lokum gibi ve daha lezzetli oluyor

Özellikle yaz aylarında seyyar satıcılar tarafından tavlada pişirilerek satılan mısırlar iştah kabartıyor. Tıpkı seyyar satıcı tekniğiyle mısır haşlama yöntemi meğer buymuş.

Bünyesinde barındırdığı vitamin ve besin değerleri sayesinde mısır her zaman sofralarda kendine yer bulur. Patlamış cin mısır ya da haşlanmış mısır sürekli tüketilir. Kış aylarında ise koçan şeklinde satmak yerine mısır soslanır ve bazı baharatlarla haşlanarak servis edilir. Tıpkı seyyar satıcılar gibi mısır haşlama tekniği ise aslında çok basit.

MISIRI LOKUM GİBİ HAŞLAMANIN TEK TEKNİĞİ

NOT: medyatava.com’daki bir haberde mısır lezzetli ve lokum gibi haşlamak için tencerenin yarısına su, yarısına da süt koymak gerekiyor. Böylece mısırlar sütü emerek daha yumuşak ve lezzetli oluyor.

Seyyar satıcıların uyguladığı mısır haşlama tekniği. Mısır lokum gibi ve daha lezzetli oluyor

Haşlanmış mısırın yumuşacık olmasını sağlayabilmek için, mısır adedine uygun tencere seçimini yapmayı ihmal etmeyin. Geniş bir tencere içerisine aldığınız mısırların üzerine tencerenin yarısı kadar su yarısı da kadar da süt ilave edin.

ÖNEMLİ NOT: Süt ve suyun içerisine eklediğiniz mısırın tenceresine 1 adet küp şeker atarsanız haşlama işlemi sırasında mısırlara lezzet katacaktır. 

MISIRI BÖYLE HAŞLAYIN BESİN DEĞERİ ARTSIN…

Mısır, hem lezzetli hem de sağlıklı bir besindir. Ancak mısırın besin değerini artırmak için doğru şekilde haşlamak gerekir. İşte mısırın besin değerini artıran püf noktasıyla haşlama tekniği:

- Mısırı haşlamadan önce, yapraklarını ve püsküllerini iyice temizleyin. Yapraklar mısırın nemini korumasına yardımcı olurken, püsküller ise mısırın tatlılığını artırır.

- Mısırı haşlarken, suya biraz tuz ve şeker ekleyin. Tuz mısırın sertleşmesini önlerken, şeker ise mısırın tatlılığını daha da artırır.

- Mısırı kaynar suya atmayın, soğuk suya koyun ve orta ateşte kaynatın. Böylece mısırın besin değeri kaybolmaz ve daha lezzetli olur.

Seyyar satıcıların uyguladığı mısır haşlama tekniği. Mısır lokum gibi ve daha lezzetli oluyor

- Mısırı 15-20 dakika haşlayın. Haşlama süresi mısırın cinsine ve boyutuna göre değişebilir. Mısır haşlandığında, rengi sararıp parlaklaşır ve çatalla kolayca delinir.

- Haşlanan mısırı sudan çıkartın ve biraz dinlendirin. Ardından istediğiniz gibi tereyağı, baharat veya sos ile servis edin.

Mısırın besin değerini artıran püf noktasıyla haşlama tekniği sayesinde, hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: medyatava.com

Derleme: hakimiyet.com

Bakmadan Geçme