SGK yapılandırmasında detaylar belli oldu

SGK prim yapılandırmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Resmi olarak sayı açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili kanun kapsamında 'Vatandaşlarımızla SGK Prim Yapılandırmasıyla temiz bir sayfa açtık. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir çalışma hayatı için sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz' açıklamasında bulundu.

SGK yapılandırmasında detaylar belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 1 milyon 648 bin 331 kişinin başvuruda bulunduğu belirtildi. Yapılandırma Kanunu kapsamında son başvuru tarihi olan 3 Temmuz tarihine kadar yapılan başvurularla birlikte toplamda 140 milyar 922 milyon 597 bin 341 TL'nin yapılandırıldığı ifade edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "SGK Prim Yapılandırmasıyla vatandaşlarımızla temiz bir sayfa açtık. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir çalışma hayatı için yanınızda olmaya devam edeceğiz" şeklinde ifadelere yer verdi.

Bakmadan Geçme