Orman yangınında yerleşim yerleri tahliye ediliyor
Mersin'in Silifke ilçesi kırsalında çıkan orman yangını, bölgedeki yerleşim alanlarını tehdit etmeye başladı. Yangına havadan uçak ve helikopterlerle, karadan ise arazözler ve ekipler müdahale ediyor. Alevlerin kontrol altına alınması için yoğun bir çalışma yürütülüyor.
Edinilen bilgilere göre, Çaltı Mahallesi’nde Kırtıl Tepesi Gözetleme Kulesi önünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yangın söndürme helikopterleri ve uçaklar sevk edildi. Havadan yapılan ilk müdahalenin ardından karadan da söndürme çalışmaları başlatıldı.
Yaklaşık iki saat önce başlayan yangına, bölge halkı da traktörleriyle destek veriyor. Rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyen alevler, Çaltı Mahallesi’nin yanı sıra Kırtıl, İmamuşağı ve Balandız mahallelerinin Gökgediği, Bağalanı ve Ağıldere mevkilerine ulaştı. Bu bölgelerde yaşayanlar tedbir amacıyla tahliye edilmeye başladı.
Mahalle sakinlerinden Ahmet Can, alevlerin evlere yaklaştığını ve yangın nedeniyle birçok hanenin boşaltıldığını belirtti.