Sille'ye ziyaretçi akını...

Konya'nın özellikle hafta sonu ziyaretçi akınına uğrayan gizli beldesi Sille'de ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Konya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu kararınca 'kentsel sit alanı' olarak ilan edilen Sille'de ziyaretçiler tarihî atmosferde bir hafta sonu geçirdi.

Sille'ye ziyaretçi akını...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya'nın 5 bin yıllık tarihî köyü Sille'de hafta sonu ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen tatilciler, Konya'ya 8 km uzaklıktaki Sille'de tarihî atmosferde güzel bir hafta sonu geçirdi.

Anadolu Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapan Mevlâna şehri Konya'ya 8 km uzaklıktaki 5 bin yıllık tarihi ile ziyaretçilere kucak açan Sille bu hafta sonu da yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden gezmek, görmek ve tarihî atmosferde bir hafta sonu geçirmek için Sille'ye gelen tatilciler, gezdikleri, gördükleri yerleri  çektikleri fotoğraflarla kalıcı hale getirdi.

Frigyalılar'dan Bizanslılar'a, Erken Hıristiyanlık Dönemi'nden Selçuklular ve günümüze kadar tarihin her dönemine ışık tutan 5 bin yıllık geçmişi ile ilgi odağı olan Sille'de ziyaretçiler bir yandan tarihî manzarayı fotoğraflarken bir yandan da hediyelik eşya tezgahları başından dakikalarca ayrılmadı. 

Bakmadan Geçme