• Haberler
  • Güncel
  • Sineklenme olan saksı çiçekleri en doğal çözüm! Karışımı bitkilerin dibine dökün ve bekleyin

Sineklenme olan saksı çiçekleri en doğal çözüm! Karışımı bitkilerin dibine dökün ve bekleyin

Sıcak yaz günlerinde sinekler en çok evdeki çiçeklere geliyor. Bu da ister istemez rahatsızlık yaratıyor. Bilmeniz gereken bu çiçek bakım tüyosu ile saksıdaki sineklerden kurtulmak oldukça kolay.

Sineklenme olan saksı çiçekleri en doğal çözüm! Karışımı bitkilerin dibine dökün ve bekleyin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genellikle cam kenarlarında ya da balkonlarda bulunan çiçekler, yaz aylarında sineklenir. Ve bu sinekler sadece saksıda kalmaz. Ev halkına da zarar verir ve rahatsız eder. Hem görüntüleriyle hem de sesleriyle sinir bozucu olabilir. Eğer bu durumla karşı karşıya kaldıysanı bilmeniz gereken bir çiçek bakım sırrı var. 

Bloomboxclub.com'da paylaşılan habere göre, ev bitkilerindeki sineklerden kurtulmanın yolları açıklandı. Bu yöntemler arasında toprağı kurutmak, yapışkan tuzaklar, etçil bitkiler ve sirke tuzakları var. En etkili yöntem olarak ise sirke tuzağı gösterildi.

Sineklenme olan saksı çiçekleri en doğal çözüm! Karışımı bitkilerin dibine dökün ve bekleyin

ÇİÇEKLERDEKİ SİVRİSİNEKLERDEN KURTULMAK İÇİN SAKSININ DİBİNE DÖKÜN

Bu muhtemelen ev bitkilerindeki sivrisineklerle baş etmenin en iyi yoludur. 2-3 damla sıvı bulaşık sabununu bir miktar beyaz sirkeyle karıştırın ve solüsyonu ev bitkilerinizin yanına dökün. Bu, sivrisinekleri çeker ve sıvının içine uçarlar. Tüm sinekler yok olana kadar bunu tekrarlamaya devam edin ve çok geçmeden ev bitkileriniz sivrisineklerden arınmış olacak!

EV BİTKİLERİNDEKİ SİNEKLERDEN KURTULMA YOLLARI

TOPRAĞI KURUTUN

Ev bitkilerindeki sivrisineklerle baş etmenin en basit yollarından biri, özellikle de çok fazla sivrisinek yoksa, toprağın kurumasını sağlamaktır. Toprak kuruduğunda ev bitkiniz mantar sivrisinekleri için yaşanmaz hale gelecek ve sonunda öleceklerdir. 

Sulamayı kaçırmanın bitkiniz üzerindeki etkisi konusunda endişelenmenize gerek yok, çünkü çoğu bitki ölmeye başlamadan önce sulanmadan uzun süre dayanabilir. 

YAPIŞKAN TUZAKLAR

Ev bitkilerindeki yetişkin sinekler en büyük baş belası olduğundan, onlardan tamamen kurtulmak için gençlerle uğraşırken evinizde uçan sineklerin sayısını azaltmak isteyebilirsiniz.

Bunu yapmanın en kolay yollarından biri yapışkan tuzaklardır. Bunlar genellikle yapışkan, kurumayan bir yapıştırıcıyla sarı kaplanmıştır. Sinekler, onları yakalayıp öldüren yapışkan tuzaklara çekilir (her ne kadar bu onları öldürmenin en nazik yolu olmasa da!).

Çoğu uçan böcek gibi ev bitkilerindeki tatarcıklar da ışığa çekilir, bu nedenle yapışkan tuzakları pencere veya ışık gibi ışık kaynaklarının yakınına yerleştirmek en fazla sayıda sineği yakalamanıza olanak tanır. Ayrıca tahta çubuklara yapışkan tuzaklar da takabilirsiniz, böylece bunları ev bitkilerinizin toprağına yapıştırabilirsiniz. 

Yapışkan tuzakları gerektiği kadar uzun süre açık bırakabilir ve ev bitkilerindeki tüm sineklerle uğraştıktan sonra bunları atabilirsiniz.

Sineklenme olan saksı çiçekleri en doğal çözüm! Karışımı bitkilerin dibine dökün ve bekleyin

ETÇİL BİTKİLER

Doğal olmak istiyorsanız etobur bir bitkiyi düşünebilirsiniz. Sinek yakalayıcılar, havada uçuşan bu zararlıların sayısını azaltmaya yardımcı olacaktır. Mantar sivrisineklerini yakalamada mükemmeldirler, ayrıca bu onlara yemeleri için ekstra protein sağlar. Nefis. 

Bakımı kolay Çin Evergreen'i az bakım gerektirir ve bu nedenle daha az sıklıkta Sivrisinek kurbanı olur.

Kaynak: Bloomboxclub.com Derleme: Hakimiyet.com*/

Bakmadan Geçme