• Haberler
  • Asayiş
  • Şizofreni Hastası Polis Dehşet Saçtı! 2 Sağlık Çalışanını Rehin Aldı ve Kendini Vurdu

Şizofreni Hastası Polis Dehşet Saçtı! 2 Sağlık Çalışanını Rehin Aldı ve Kendini Vurdu

Polis dehşet saçtı. 2 sağlık görevlisini göz göre göre ortada birşey yokken vurdu. hasta olduğu anlaşıldı.

39 yaşındaki şizofreni polis emeklisi Sunay D., tedavisi için evine gelen iki sağlık çalışanını rehin aldı. Kütahya’da yaşayan ve 2017 sesinde şizofreni teşhisi konulduktan sonra polislikten emekli malulen emekli edildiğini öğrenilen Sunay D., evine tedavi için hemen İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Ruh Sağlığı personeli A. Ç (33) ve H.Y.’yi (37) rehin aldı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi.

Olay yerine intikal eden polisler, çevrede güvenlik önlemi alıp Sunay D.’yi teslim olması için ikna etmeye çalıştılar. İtfaiye ekipleri merdivenle Sunay’ın ikinci katta bulunan evinin penceresine çıkarak dikkatini dağıtırken polislerde çilingirle eve girmeye çalıştılar. Bu durumu anlayan Sunay elindeki silahla kendini vurup intihar etmeye kalkıştı. Polis ve itfaiye ekipleri kapıyı kırıp içeri girdiler. Ağır yaranana Sunay’ı hemen hastaneye kaldırılıp tedaviye aldılar.

‘Bu yorganlar büyülü’ diyerek onları taşımaya çalıştı

Sunay’ın rehin aldığı sağlık çalışanları ise sağlık kontrolünden geçtikten sonra polis merkezine götürüldü. Sağlık çalışanları, Sunay’ın kendilerini rehin aldıktan sonra ‘ Bu yorganlar büyülü. Bunları alın, eğer almazsanız kötü olur’ ifadelerini kullanarak tehdit ettiğini anlattıkları öğrenildi.

 

Bakmadan Geçme