Soğanı bu yöntemle saklayın! Asla yeşermiyor ve çürümüyor.

Her evde bulunan ve hemen hemen her yemeğe de katılabilen soğanları yaz olsun kış olsun bozulmadan korumanın bir yöntemi var

Ev hanımlarının sürekli kullandığı sebzeler arasında yer alan kuru soğanı saklamak oldukça zahmetlidir. Bazen olumsuz hava koşulları nedeniyle soğanlar yeşerir ya da çürür. O yüzden soğanlar yeşermeden ya da çürümeden önce bilinmesi gereken önemli saklama detayları var. halktv.com.tr’de yer alan bir içerikte ise soğanların nasıl saklanması gerektiği ifade edildi. 

SOĞAN SAKLAMANIN TÜYOSU

Soğanları saklamak için iyi havalandırılan karanlık bir odanın tercih edilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra gerekirse oda sıcak tutulmalı ve doğrudan güneş ışığına ise maruz kalmamalıdır. Soğanın başları ışık altında kurursa tadı bozulabilir. Öte yandan soğanın ince köklerinin ise kesilmesi ve kabuğunun da çıkarılması gerekir. Saklama işlemi için en uygun olan ise birçok deliği olan kutulardır. Uzmanlara göre soğanın saklanacağı alandaki nem yüzde 70’i geçmemeli ve hava sıcaklığı da 22 santigrat derecenin altına düşmemelidir.

Soğanı bu yöntemle saklayın! Asla yeşermiyor ve çürümüyor.

SEBEBİ NEM OLABİLİR

Raf ömrü öncelikle soğanın çeşidine bağlıdır. Kural olarak, sarı çeşitler kırmızı ve beyaz olanlardan (daha sık erken ve orta olgunlaşırlar) daha uzun süre saklanır. Kuzey bölgelerde yetişen soğanlar, güneyde yetişenlere göre daha iyi depolanır. Bodrumda depolama, bu sebze için en kötü seçenektir bunun nedeni, bodrumun çok nemli olmasıdır. Ancak başka bir seçenek yoksa, fazla nemin emilmesi için soğanların yanına nemi çekecek kül veya kireç koymalısınız. Soğanların çürümeye başladığını fark ederseniz, bunun nedeni onları sakladığınız odadaki aşırı nemdir.

Kaynak: halktv.com.tr

Derleme: hakimiyet.com * Mücahit Dere

Bakmadan Geçme