Akşener: 6'lı masa milletin iradesini yansıtmıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Pazartesi yapılacak olan 6'lı masa toplantısı öncesi Genel İdare Kurulunu topladı.

Akşener: 6'lı masa milletin iradesini yansıtmıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelinen noktada İYİ partinin kıskaca alındığını, ölümle sıtma arasında bir tercihe bırakıldığını vurgulayarak, “Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır. Buna boyun eğmeyecektir. Devşirme siyasetin hınk deyicisi olamayacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Ceketimi assam aday ederim diyenlerin karşısında olacağız
2023 yılında cumhuriyet ve millet değerleri için büyük mücadele verdiğini dile getiren Genel Başkan Meral Akşener, “2023 yılında milletimiz cumhuriyetimizin yıpratılan değerleri için, demokrasimiz için, bir büyük mücadele verirken ceketimi assam aday ederim diyenlerin karşısında da dimdik durmaya devam edeceğiz. Bizim seçimimiz dün de belliydi, bugün de belli. Karşımıza kim dikilirse dikilsin bizim itirazımız, mücadelemiz dün de aynıydı, bugün de aynı. Biz milletimize bir sör verdik. Milletin sesini duyuran olacağımıza söz verdik. O iradeden korkan değil güç alan olacağımıza söz verdik.” şeklinde konuştu.

6’lı masa masa millet iradesini yansıtmıyor 
Altılı masanın noter masasına dönüştüğünü ifade eden Meral Akşener, “Üzülerek söylüyorum ki Altılı Masa, millet iradesinin kararlarını yansıtma vasfını kaybetmiştir. Bu masa ortak akıl platformu olmaktan çıkmış. Alternatiflerin kara listeye alındığı bir noter masasına dönüşmüştür.”

Şahsi hırslar Türkiye’ye tercih edildi
Küçük hesapların  85 milyonun zaferine tercih edildiğini altını çizen Akşener, “Tüm farklılıklarımıza rağmen, Türkiye için ortak dertlere yönelik güçlendirilmiş parlamenter sistem, anayasa değişikliği teklifi gibi birçok konuda mutabakat sağladık. Dün ortak adayın kim olacağını tartıştık. 5 siyasi parti tek ismi dile getirerek Kılıçdaroğlu'nun adaylığı görüşünü beyan etti. Biz 3 yılı aşkın sokaklarda sıklıkla duyduğumuz, tüm anketlerde de uzun süredir Sayın Erdoğan'a karşı açık ara kazanan iki isim konusunda görüşümüzü beyan ettik. Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'ydu. Anladık ki küçük hesaplar 85 milyonun kazandığı kutlu bir zafere tercih etmiştir. Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edildi.”
 

Bakmadan Geçme