İstikbal'in Yüzyılı Milli Uçak KAAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milli Muharip Uçağın adının 'Kaan' olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün tanıtımı yapılan Hürjet ve Kaan hakkında konuştu. Recep Tayyip Erdoğan, böyle bir proje vesilesiyle 15 Temmuz şehitlerini andığını ifade ederek, ülkemize hayırlı olsun dedi. 

Bugün savunma ve havacılık olarak tarihi bir gün yaşandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bugün savunma ve havacılık alanındaki tarihi günlerimizden birini daha yaşıyoruz. 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü olarak açıklayan biziz. Bizim iktidarımızda bunu yaptık. Son aylarda savunma sanayinde ardı ardına milletimizi sevince boğan müjdeler verdik.” dedi

"KARADA, HAVADA, UZAYDA HER ALANDA VARIZ"
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ sözlerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TCG Anadolu Gemimizin donanmaya katılması, İMECE'nin uzaya fırlatılması, Altay Tankımızın test için TSK'ya teslimi, Gökbey helikopterinin yerli motorla uçması var, insansız deniz aracından torpido atılması var. Karada, denizde, deniz altında, havada, uzayda her alanda varız. Bugün projelerimizin yeni bir safhasıyla milletimizin karşısındayız. Gazi Mustafa Kemal'in 'İstikbal göklerdedir' diyerek işaret ettiği istikbalin sembolü olan neticelere bugün ulaştık. Onun için bugün 'İstikbal' diyoruz. Milletimizin canına kasteden DEAŞ'ından PKK, PYD, YPG'sine kadar eli kanlı terör örgütlerinin hiçbirine nefes aldırmıyoruz, aldırmayacağız.” şeklinde konuştu.

“KIBRIS BARIŞ HAREKAT’I SAVUNMA SANAYİSİNDEKİ MECBURİYETİ GÖSTERDİ”
Kıbrıs Barış Harekat’ında yaşananlar savunma sanayisinde tercihten öte mecburiyet olduğunu ifade eden Erdoğan, “Vizyoner ve cesur girişimcilerimiz hem içeriden hem dışarıdan engellendiler. Esasen rahmetli hocamız Erbakan, ağır sanayi hamlesi deyişinde yapılan hücumlar aynı habis zihniyetin ürünüydü. Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaşadıklarımız savunma sanayinin kurulmasını tercihten öte mecburiyet olduğunu gösterdi. Özal'ın önem vermesiyle savunma ve havacılıkta bazı kıpırdanmalar yaşanmışsa da sonrasındaki koalisyon dönemlerinde bunlar da akamete uğratıldı. Biz de pek çok görünür görünmez engelle karşılaştık. Yılmadık, durmadık, hedeflerimizden bir an olsun ayrılmadık.” sözlerine yer verdi. 
 

Bakmadan Geçme