Son dakika kodu ile uyarı yapıldı! Evinize kadar gelebilirler: İstila başladı

İnsanları görüntüsü ile bile korkutabilen soğuk kanlı hayvanlar, yılanlar... Havaların ısınmasıyla birlikte yılan vakaları hızla artışa geçti. Kış uykusundan uyanan yılanlar avlanmak için doğaya akın ederken gelen son görüntüler herkesi şoke etti. Korkulan oldu Türkiye için kırmızı alarm verildi...

Son dakika kodu ile uyarı yapıldı! Evinize kadar gelebilirler: İstila başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havaların ısınması ile birlikte kış uykusundan uyanan milyonlarca yılan doğaya ve şehirlere akın ediyor. Doğal beslenme alanlarının hızla yok olması ile birlikte, yılanlar kent merkezlerine kadar inmeye başladı. O yılan Türkiye'nin en zehirli yılanı olarak bilenen engerek yılanına yeni rakip bulundu. Görüntülenen sarı yılan hakkında korkunç gerçek sonradan ortaya çıktı. Türkiye'nin en büyük hayvanı! Uzmanlar son dakika olarak uyardı...

Son dönemde yılan haberleri sıkça karşımıza çıkmakta. Vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilen yılan haberlerine bir yenisi daha eklendi. Tunceli'den paylaşılan görüntüler bilim dünyasında şok etkisi yarattı. Korkulan oldu Türkiye için kırmızı alarm verildi.

ÜLKEMİZDE BULUNAN BOYUTLARI İLE KORKUTAN YILAN

Türkiye'de bulunan en zehirli yılan engerek olduğu düşünülüyordu. Ancak Tunceli'den gelen görüntüler yeni bir bilgiyi göstermiş oldu. Türkiye’de yaşayan en büyük yılanlardan biri olan sarı yılan, Pülümür ilçesinde doğa fotoğrafçısı Muzaffer Akyüz tarafından görüntülendi.

BİR İNSANIN KEMİKLERİNİ KIRABİLECEK GÜCE SAHİP

Boyu yaklaşık 2 buçuk metreyi bulan yılan kameralara yansıdıktan sonra ortadan kayboldu. Kentte yaptıkları gezilerde çok sayıda yılana denk geldiklerini dile getiren Akyüz, "Bu sene yılan popülasyonu oldukça yüksek." dedi.

Sözlerine devam eden Akyüz, "Bizler de gezilerimizde sık sık farklı türden yılanlara denk geliyoruz. Mümkün mertebe yaklaşmadan onları kayıt altına almaya çalışıyoruz. Bölgemizde zehirsiz yılanların yanı sıra zehirli yılan türleri de mevcut. İnsanlara tavsiyemiz hem kendi sağlıkları açısından hem de yaban hayvanlarının hayatına müdahale etmemeleri noktasında dikkatli olmalarıdır" uyarısında bulundu.

UZMANLAR NET UYARI YAPTI: İSTİLA BAŞLADI

Gelen görüntüler sonrası uzmanlar bölgede yaşayan vatandaşları uyardı. Yılan popülasyonun bu sene oldukça fazla olduğunu ve havaların daha da ısınmasıyla çiftleşmenin hızlanacağını belirten yetkililer, vatandaşları yılan saldırılarına karşı uyardı.

Bakmadan Geçme