Son zamanlarını yaşıyor!

Konya'da 58 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan ve 'Eskici Dede' olarak bilinen Ali Karasu,' Çok sevdiğim mesleğimin gidişatı iyi değil. Mesleğin sonlarını yaşıyoruz' Dedi.

Son zamanlarını yaşıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlerin şuanda bu mesleği beğenmediğini ve artık yetiştirecek çalışanın bulunmadığını söyleyen Ali Karasu, " Bu mesleğin gidişatı iyi değil. Mesleğin biz sonlarını yaşıyoruz. Kaliteli ayakkabıların kalitesi var. Bu tür ayakkabıları at yenisini al şeklinde tamir kısıtlandı. Çırak bulamıyoruz. Gençler şu anda bu mesleği beğenmiyorlar. Sanayide de daha güzel meslekler var onları bile beğenmiyorlar. Yeni nesilden şu anda çırak yetişmiyor. Benim de bu mesleği ne zaman bırakırım diye standardım yok, musalla taşına gidene kadar devam edeceğim. Bırakamıyorum mesleği" şeklinde konuştu. 


Bu mesleğe nasıl başladığını anlatan 71 yaşındaki Karasu,” 1965 yılında memleketim Kırıkkale’de, ilkokulu yıllarında babam ayakkabı ustasının yanına çırak olarak verdi. O gün bu gündür devam ediyorum. Konya'da 30 yıldır bu mesleği yapıyorum. Ayakkabın ihtiyacına göre tamire başlıyorum. Ne gibi ihtiyaçları varsa bakıyorum. Söküğü, yırtığı var mı bakıyorum. Nereden yıprandıysa oradan telafi etmeye çalışıyorum. Ayakkabı tamirciliğin standardı olmaz" ifadelerine yer verdi.
 
 

Bakmadan Geçme