Sosyal yardım alanlar dikkat: Zamlı ödemeler belli oldu!

Hükümetin bakıma muhtaç vatandaşlara yaptığı sosyal yardımlarda ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte yeni zamlar yolda, işte hesaplanan rakamlar.

Sosyal yardım alanlar dikkat: Zamlı ödemeler belli oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümetin bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik sosyal yardımlarında ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte yeni zamların olabileceği konuşuluyor.

Bu yardımlardaki artışlar, genellikle yıllık enflasyon ve ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak belirlenir.

Ancak, kesin zamlı rakamların henüz netleşmediği ve bu durumun resmi açıklamalarla duyurulması gerektiği belirtilmelidir. İşte basına düşen zamlı rakamlar...

Vatandaşların geçim sıkıntılarını azaltmak, bulundukları zor koşullara nispetle refah paylarını genişletmek için devlet tarafından yapılan sosyal ödemeler her ay düzenli olarak yapılmaya devam ediyor. Bu ödemelerin ücret miktarları ise memur maaşlarının kat sayısına göre belirleniyor. Memur maaşlarının yılda iki defa olarak aldığı zam oranı ile beraber sosyal yardım ödemeleri de zam alıyor. Son olarak temmuz ayındaki memur zammı ile beraber ücretleri artan sosyal yardım ödemelerinde 5097 TL olarak yapılmaya başlandı.

Ocak ayı yaklaşırken memur maaşlarına yapılacak olan ocak zammı sonrasında sosyal yardım ödemeleri de zam alacak. Ocak ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranı netleşirken bu kapsamda sosyal yardım ödemelerinin ne kadar zam alacağı merak ediliyor.

Ocak ayına memur maaşlarına yapılacak olan zammın %50’lere ulaşacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından günler öncesinde duyurulmuştu. Sosyal yardım ödemelerine de bu nispette zam yapılırsa 7000 TL ile 7500 TL arasında ücretlerinin değişim göstereceği tahminleri yapılıyor. Konu ile ilgili yapılan resmi bir açıklama bulunmaması ile beraber şu anki tahminler bu yönde seyrediyor.

Bakmadan Geçme