Sporcu sağlığında fizyoterapistleri rolü ve önemi

Ünlü fizyoterapist Batuhan Güney, sporcu sağlığında fizyoterapistlerin rolünün önemi hakkında konuştu. 

Fizyoterapistler, sporcuların yaşadığı sakatlıkları tedavi etmenin yanı sıra oyuncuların performanslarını yükseltmeye katkı sağlıyor. Fizyoterapistlerin bu önemli rolü, spor dünyasında sağlıklı bir rekabet ortamının oluşturulmasında ve sporcuların uzun vadeli başarılarına katkıda bulunmada etkili bir unsur olarak kabul ediliyor.  

Spor dünyasının tanınmış fizyoterapistlerinden biri olan Batuhan Güney, fizyoterapistlerin sporcu sağlığı üzerindeki hayati etkisine dikkat çekti. Güney, profesyonel sporcuların performanslarını yükseltmede ve sakatlık riskini en aza indirmede fizyoterapist yardımı olduğunu belirtti.  

Batuhan Güney, fizyoterapistlerin sporcu sağlığında fiziksel durumundan, antrenman programlarına kadar geniş bir yelpazede hayatlarına etki ettiğini söyledi. Güney, fizyoterapistin sporcu için vazgeçilmez olduğunu vurgulayarak, “Fizyoterapist olmadan sporcu olmak zordur. Fizyoterapistler, sporcunun yüzde 70'ini oluşturan fiziksel sağlığın temel taşıdır’’ dedi. 

Batuhan Güney, diyetisyen, psikolog atletik performans antrenörleri, doktorlar ve teknik heyet ile birlikte ortak çalıştıklarını ifade etti. Sporcu sakatlanmalarında doktor teşhisi olmadan tedaviye başlamadıklarını aktaran Güney, birçok sakatlıkta fizyoterapistlere iş düştüğünü ve doktor tedavisine gerek duymadan sakatlık sorununu tedavi edebildiklerini söyledi. 

SAHA ZEMİNİ KALİTELİ HALE GETİRİLMELİ 

Sporcuların sakatlıklardan kaçınması için uyku düzeni ve gıda tüketimine dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Güney, spor kulüplerinin de saha zeminlerini kaliteli hale getirmeleri gerektiğini belirtti. Batuhan Güney, zemini bozuk sahada futbol oynayan bir futbolcunun sakatlanma olasılığının daha yüksek olduğunun altını çizerek sözlerini noktaladı. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme