SÜ, afetzede çocuklar için birçok etkinlik düzenliyor

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarının KYK öğrenci yurtlarında yürüttüğü atölye çalışmaları kapsamında afetzede çocuklar, toprak kaplar üretip drama ve Türk halk oyunları etkinliklerine katıldı.

SÜ, afetzede çocuklar için birçok etkinlik düzenliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Türktaş, “Öğrencilerimiz dezavantajlı grupta oldukları için eğitim müfredatından öte hayata bağlanmakla, mutlu olmakla, günü daha keyifli geçirmekle ilgili birtakım sorunlar yaşıyor. Sanatın bir rehabilite aracı olduğunu düşünüyoruz.

Çocuklarımızı mutlu etmek, onların acılarını bir nebze olsun unutturmak için çalışmamızı başlattık. Çocuklarımızın hem yapma hem yaratma aşamalarına katkı sağladık. Sanatın iyileştirici gücünden faydalanarak günü verimli geçirmelerine vesile olduk.” diye konuştu.

“SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNÜ ÖN PLANA ÇIKARTMAYI AMAÇLADIK”

Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Dilek Zerenler de “Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte ortak bir çalışma yürütüyoruz. Amacımız, yaşanan zor süreçte sanatın iyileştirici gücünü ortaya çıkartmak.

Çocukların, yaşadığı travmalardan uzaklaşması ve kendilerini güzelce ifade etmeleri için sanatın iyileştirici gücünü ön plana çıkartmayı amaçladık. Depremzede misafirlerimiz burada kaldığı müddetçe atölyedeki etkinliklerimiz devam edecek.

Eğitim bilimleri ve pedagoji alanında eğitim alan hocalarımızdan destek alarak bu etkinlikleri yapıyoruz. Birçok hocamız gönüllü olarak bize destek veriyor. Drama, halk oyunları, müzik etkinliklerinin yanı sıra Ramazan-ı Şerif’te aileler için iki tasavvuf, iki Türk sanat müziği dinletisi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi. 

Bakmadan Geçme