• Haberler
  • Güncel
  • Su ve 10 adet sapla hazırlanan iksir gibi kür. Hemoroidi bıçak gibi kesiyor…

Su ve 10 adet sapla hazırlanan iksir gibi kür. Hemoroidi bıçak gibi kesiyor…

Hor görülen ve kıymeti bilinmeyen sebzeler arasında yer alan patlıcanın hemoroid ve cilt hastalıklarına karşı iyi geldiği kanıtlandı.

İnsan sağlığı sebzede olan bütün vitaminleri sömürmekle meşhurdur. Özellikle patlıcan, biber, domates gibi sebzelerde yer alan vitaminler kısa sürede sindirilerek vücutta gereken bölgelere dağılır ve fayda sağlamaya başlar. Patlıcan zengin vitamin içeriği sayesinde hastalıklara karşı da vücudu korur. Bünyesinde barındırdığı A, B1, B2 ve C vitaminleri sayesinde patlıcanın hemoroid başta olmak üzere cilt ve saç sağlığı sorunlarını gidermeye yardımcı olduğu biliniyor.

HEMORİDE KENDİSİ DEĞİL SAPI ÖNLEM ALIYOR!

A ve B1 vitaminleriyle göz sağlığını koruyarak zarar görmelerini önleyen patlıcan lifli yapısıyla da sindirim sistemini düzenler. pamukkalehaber.com sitesinde yer alan patlıcan sapı kürünün uygulanırken dikkat edilmesi gereken 3 noktasının bulunduğu belirtildi. Bu 5 günlük süreç içerisinde bulgur, domates, turşu, sirkeli, mayalı ve acılı (pul biber, isot ve acı biber)yiyeceklerden uzak durmanızda fayda var. Çünkü bu besinler hemoroid gibi hastalıkları tetikleyebilir.

Su ve 10 adet sapla hazırlanan iksir gibi kür. Hemoroidi bıçak gibi kesiyor…

Patlıcan Saplı Karışım Tarifi;

Malzemeler;

-10 patlıcan sapı

-12 bardak su

-1/2 çay bardağı limon suyu

-1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanış;

Kesilen patlıcan saplarını bir tencereye alın ve malzemeleri ekleyin. Kaynayıncaya kadar kapağını açmamaya dikkat edin, hatta soğutmak için dahi açmayın. Yeteri kadar soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı 5 gün boyunca sabah akşam aç karnına için.

Su ve 10 adet sapla hazırlanan iksir gibi kür. Hemoroidi bıçak gibi kesiyor…

* PATLICANIN FAYDALARI NEDİR? *

Patlıcan, besleyici bir sebze olup birçok sağlık faydası sunabilir. İşte patlıcanın bazı faydaları:

Antioksidan İçeriği: Patlıcan, antioksidanlar açısından zengindir. Özellikle içerdiği "nasunin" adlı antioksidan, hücresel hasarı engellemeye yardımcı olabilir ve serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresi azaltabilir.

Kalp Sağlığı: Patlıcanın içeriğindeki lif, potasyum ve diğer besin maddeleri, kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olabilir. Lif içeriği kolesterol seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilirken, potasyum kan basıncını dengelemeye ve kalp ritmini düzenlemeye yardımcı olabilir.

Kan Şekeri Kontrolü: Patlıcanın düşük karbonhidrat içeriği ve lif zenginliği, kan şekerinin daha istikrarlı bir şekilde seyretmesine yardımcı olabilir. Bu da özellikle diyabet yönetimi açısından önemlidir.

Kilo Kontrolü: Lif açısından zengin bir gıda olan patlıcan, tokluk hissini artırabilir ve daha az yemek yemenize yardımcı olabilir, bu da kilo kontrolüne katkı sağlayabilir.

Sindirim Sağlığı: Patlıcan lif açısından zengin olduğundan sindirim sistemine faydalı olabilir. Lif, sindirim sürecini düzenler ve kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir.

Kanser Riskini Azaltma: Patlıcanın içerdiği antioksidanlar ve fitonutrientler, kansere karşı koruyucu etkilere sahip olabilir. Ancak bu konuda daha fazla araştırma gereklidir.

Cilt Sağlığı: Patlıcan içeriğinde bulunan bazı bileşenler cilt sağlığını destekleyebilir. Özellikle ciltteki iltihaplanma ve yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Saç Sağlığı: Patlıcan içerdiği bazı besin maddeleri ile saç sağlığını destekleyebilir. Saç foliküllerini beslemeye ve saçın sağlıklı bir şekilde büyümesini teşvik etmeye yardımcı olabilir.

PATLICANLA YAPILAN YEMEKLER 

Patlıcanla yapılacak yemekler kısaca şunlardır:

- Patlıcan musakka: Patlıcanları közleyip fırın kabına dizin. Üzerine kıymalı sos ve beşamel sos dökün. Peynir serpip fırında pişirin.

- Patlıcan kebabı: Patlıcanları küp küp doğrayın. Et, soğan, domates, biber ve baharatlarla karıştırın. Kürdanlara dizip ızgarada pişirin.

- Patlıcan salatası: Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve tuzla ezin. Maydanozla süsleyin.

Kaynak: pamukkalehaber.com

Derleme: hakimiyet.com

Bakmadan Geçme