Suç örgütlerine 'MAHZEN-13' operasyonu: 15 tutuklu

İzmir'de, aralarında elebaşlarının da bulunduğu iki ayrı suç örgütüne 'MAHZEN 13' operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında 15 kişi tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün birlikteliğinde iki ayrı suç örgütüne “MAHZEN 13” operasyonu düzenlendi. Geçtiğimiz salı günü gerçekleştirilen operasyonda örgüt lideri olan M.H. ve T.A.’nın birbiri ile bağlantılı olan iki ayrı suç örgütü çökertildi. 

M.H.’nin lideri olan örgüte düzenlenen operasyon kapsamında, adliyeye sevk edilen 5 zanlı ev hapsine çarptırılırken, 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 9 şüpheli ise tutuklandı. 

 Liderliğini T.A. isimli şahsın lideri olduğu suç örgütünden adli makamlara sevk edilen, 1 şüpheli ev hapsine çarptırıldı. 1 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 6 şüpheli ise tutuklandı.  

“MAHZEN 13” operasyonu kapsamında iki suç örgütünün lideri olan M.H. ve T.A.’nın da aralarında bulunduğu 15 şüpheli tutuklandı.  

Operasyon kapsamında, suç örgütlerine ait olduğu tespit edilen 40 adres ve 7 araçta yapılan aramalarda toplamda, adet otomatik tabanca, 10 adet tüfek, 16 adet tabanca, 75 adet fişek, 43 adet kartuş, 5 adet senet, bir miktar uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi. 

Bakmadan Geçme