Süleyman Sarı: Peygamber Efendimiz insanlığa en güzel örnektir

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından Mevlid Kandili sebebiyle düzenlenen konferansa konuk olan önceki dönem Hac Hizmetleri Daire Başkanı Süleyman Sarı, 'Peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.V) bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, rahmet ve merhamet timsalidir. O'nun doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir' diye konuştu.

Süleyman Sarı: Peygamber Efendimiz insanlığa en güzel örnektir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından Mevlid Kandili sebebiyle düzenlenen konferansa konuk olan önceki dönem Hac Hizmetleri Daire Başkanı Süleyman Sarı, “Peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.V) bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, rahmet ve merhamet timsalidir. O’nun doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir” diye konuştu.
Peygamber Efendimizin doğumuyla ilgili bilgiler vererek sohbetine başlayan Süleyman Sarı; “Sevgili Peygamberimiz doğduğu topraklarda İslam’ı tebliğ etti. Ashabıyla birlikte büyük işkencelere tabi tutuldu. Ama Medine’nin o güzel insanları Ensar’ı, Peygamber Efendimiz’i Akabe Biatları ile Medine’ye davet ettiler. Medine o günlerde Yesrib ismiyle bilinirdi ve Yahudilerin boy gösterdiği bir ticaret merkeziydi. Aslında onlar bir peygamber bekledikleri için Medine’ye gelmişlerdi. Peygamber Efendimiz hicretle Yesrib şehrini nurlandırdı. Artık orası Medine’yi Münevvere oldu. O hoş şehir tabiriydi. Oraya giren herkes Tayyip sıfatıyla, iyi insan sıfatıyla Medine’nin nurlu sokaklarından istifade ediyordu. Çünkü Peygamberimiz Medine’yi harem bölge ilan etmişti ve o bölgede kötülük yapılmazdı. Medine şehri, vahyin nuruyla, Peygamber Efendimizin nuruyla, bereketlendi, nurlandı” şeklinde konuştu.

“PEYGAMBER EFENDİMİZ’İ KENDİMİZE ÖRNEK ALMALIYIZ”
Peygamber Efendimiz’in bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, rahmet ve merhamet timsali olduğunu ifade eden Süleyman Sarı, “Onun doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Çünkü Yüce Allah onu bütün âlemlere rahmet olarak göndermiştir. İslam dini bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin örnek hayatından ve davranışlarından; dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi, yetim ve kimsesizlere kol kanat germeyi, iyi insan olmayı hayatımız boyunca kendimize örnek almalıyız” ifadelerini kullandı.

“PEYGAMBER EFENDİMZ’DEN ÖNCE İNSANLIK CAHİLLİK VE KARANLIK İÇİNDEYDİ”
Peygamber Efendimiz’in tebliğinden önce, insanlığın cahillik ve karanlığın içinde olduğuna dikkat çeken Sarı, sözlerini şöyle tamamladı; “Sevgili Peygamberimiz kötülüklerin ortadan kalkmasına, iyilikte, takvada yardımlaşmak konularında uyarılarda bulundu. Adaleti, akrabaya bakmayı, iyilikte yarışmayı, infakı, ihtiyaç sahiplerine yardım etme tavsiyelerinde bulundu. Peygamberimiz hiç bıkmadan usanmadan yılmadan, zalimlere karşı koyarak ve  kendisine ne kadar engel olmaya çalışan varsa onlara karşı mücadele ederek insanları Kuran’ı Kerim’in emrettiği karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için mücadele etti.”

 

Bakmadan Geçme