• Haberler
  • Konya
  • Sultan Somatı: Konya'da tarihi bir yemek deneyimi

Sultan Somatı: Konya'da tarihi bir yemek deneyimi

Konya'nın Mengüç Caddesi'nde Sultan Somatı, 13. 15. ve 17. yüzyıl Osmanlı saray mutfaklarından esinlenen lezzetlerle misafirlerini ağırlıyor. Şef Fatih Mehmet Pekpak liderliğinde tarihi bir yemek deneyimi sunan mekan, Mevlevi ve Selçuklu geleneklerini günümüze taşıyor.

Sultan Somatı: Konya'da tarihi bir yemek deneyimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya’nın tarihi Mengüç Caddesi'nde bulunan Sultan Somatı, misafirlerini Osmanlı saray mutfaklarının 13., 15. ve 17. yüzyıl lezzetleriyle ağırlıyor. Şef Fatih Mehmet Pekpak’ın önderliğinde, günümüz fast food alışkanlıklarına tarihi bir alternatif sunmayı hedefleyen mekan, misafirlerine unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.

Sultan Somatı: Konya'da tarihi bir yemek deneyimi

Restoranın sunduğu yemekler, Selçuklu, Osmanlı, Mevlevi ve Konya mutfağının önde gelen lezzetlerinden esinleniyor. Misafirlerin yemeğe başlamadan önce kuru ekmek ve tuz ikramıyla başladığı bu deneyim, Mevlana'nın öğretileriyle süslenmiş sirkencübin şerbetiyle devam ediyor.

Sultan Somatı'nın benzersiz deneyimi sadece yemekle sınırlı kalmıyor. Yemek sonrası ya da öncesi, Mevlevi kazan açma gülbangı ile somat duası da yaptırılıyor. Misafirlerin uğurlandığı sırada da Selçuklu döneminden kalma "diş kirası" geleneği yaşatılıyor.

Sultan Somatı: Konya'da tarihi bir yemek deneyimi

Mevlana'nın "Bir mum diğerini yakmakla ışığından hiçbir şey kaybetmez" sözünü anımsatarak, misafirlere küçük bir mum hediye edilen restoran, geleneksel bilgilerin aktarılması için de misafirlerini teşvik ediyor. 

Şef Fatih Mehmet Pekpak, mekanında sunulan her bir detayın, tarihi dokunun ve kültürün yaşatılmasında önemli bir rol oynadığını vurguluyor. Sultan Somatı, tarihe saygı duruşunda bulunan lezzetleri ve hizmet anlayışıyla, Konya'da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında kendine sağlam bir yer ediniyor.

Bakmadan Geçme