• Haberler
  • Sağlık
  • Sülüğün faydaları! Sülük tedavisinin kullanım alanları nelerdir?

Sülüğün faydaları! Sülük tedavisinin kullanım alanları nelerdir?

Alternatif tıp yöntemlerinden biri olan sülük, yaklaşık 3000 yıldır tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Peki, sülük tedavisinin vücuda faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

Yaklaşık 3000 yıldır tedavi yöntemi olarak kullanılan sülüğün tarihi eski Mısır çağlarına kadar uzanmaktadır. Tedavi de, hastalıklı olan bölgelere sülük yerleştirilir ve kanı emdikleri sırada salgıladıkları sıvı ile rahatsızlığın tedavi edilmesine yardımcı olmaktadırlar. Bu salgılanan sıvı, kandaki pıhtılaşmayı engelleyen, pıhtıyı eriten, ağrıları kesen, kasları gevşeten, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine faydası olan ve anti bakteriyel özelliği olan enzimler bulundurmaktadır. 

SÜLÜK TEDAVİSİNİN KULLANIM ALANLARI 

Yüzyıllardır kullanılan sülük tedavisinin işte kullanım alanları; Damarsal problemler, boyun ve bel fıtıkları, huzursuz bacak sendromu, romatizmal hastalıklar, cilt rahatsızlıkları, sinir sistemi hastalıkları, migren tipi kronik baş ağrıları, vertigo ve meniere sendromu, fibromyalji, kronik yorgunluk sendromu, anksiyete ve depresyon sülük tedavisinin uygulandığı alanlar arasındadır. Günümüzde sülük tedavisi ayrıca estetik cerrahide cilt güzelleştirme ve operasyon sonrası kan dolaşımını geri kazandırmanın bir aracı olarak da kullanılmaktadır.
    

Bakmadan Geçme