• Haberler
  • Güncel
  • SUNA KIRAÇ KİMDİR? Milyarder iş adamı hayatıyla gündemde: İpek Kıraç'ın annesi Suna Kıraç neden öldü?

SUNA KIRAÇ KİMDİR? Milyarder iş adamı hayatıyla gündemde: İpek Kıraç'ın annesi Suna Kıraç neden öldü?

Suna Kıraç kimdir? Geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düşen İnan Kıraç tepkilerin odağı olmuştu. İnan Kıraç'ın kızı İpek Kıraç'ı yetimhaneden aldıkları ve şimdi de evlatlıktan reddettiğini açıklaması aile hakkındaki bilgileri ilgi odağı haline getirdi. Peki, İpek Kıraç'ın annesi Suna Kıraç neden öldü? işte tüm detaylar…

Suna Kıraç kimdir? İpek Kıraç’ın annesi Suna Kıraç neden öldü? soruları araştırılıyor. Kullanıcılar geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken İnan Kıraç ve ailesi hakkındaki detayları araştırıyor. Koç Holding ile doğrudan temaslı olan ve bugüne kadar gizli saklı bir hayat süren Kıraç ailesi hakkındaki şoke eden detaylar kamuoyunun yoğun ilgisiyle karşılaştı. Biz de tüm detayları sizler için haberimizde derledik…

SUNA KIRAÇ KİMDİR?

Suna Kıraç, Türk iş insanı, hayırsever ve Koç Holding yönetim kurulu üyesidir. 1941 yılında Ankara'da doğan Suna Kıraç, Vehbi Koç'un kızı ve Rahmi Koç'un kız kardeşidir. Robert Kolej'de eğitim gördükten sonra 1964 yılında İnan Kıraç ile evlenmiştir. 1980 yılında Koç Holding yönetim kuruluna giren Suna Kıraç, otomotiv, enerji, turizm ve eğitim sektörlerinde önemli projelere imza atmıştır. 2002 yılında ALS hastalığına yakalanan Suna Kıraç, hayatını tekerlekli sandalyede sürdürmüştür. 2020 yılında 79 yaşında hayatını kaybetmiştir. Suna Kıraç, Türkiye'nin en saygın ve etkili iş kadınlarından biri olarak anılmaktadır.

SUNA KIRAÇ KİMDİR? Milyarder iş adamı hayatıyla gündemde: İpek Kıraç'ın annesi Suna Kıraç neden öldü?

İPEK KIRAÇ’IN ANNESİ SUNA KIRAÇ NEDEN ÖLDÜ?

Suna Kıraç, Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından Vehbi Koç'un kızı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekiliydi. 1967 yılında İnan Kıraç ile evlenen Suna Kıraç, bir kız çocuğu sahibi oldu: İpek Kıraç. Suna Kıraç, iş hayatının yanı sıra eğitim, kültür ve sanat alanlarında da önemli katkılar sundu. Koç Üniversitesi, Koç Okulu ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın kuruluşuna öncülük etti. Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü gibi kültür merkezlerinin kurulmasında rol oynadı.

Suna Kıraç'ın hayatını kaybetmesinin nedeni ise **ALS** hastalığıydı. ALS, istemli kas hareketinin kontrolünden sorumlu sinir hücrelerinin hasar görmesi sonucu ortaya çıkan ilerleyici bir nörolojik hastalık grubudur. Hastalık zamanla kaslarda güçsüzlük, kasılma, seğirme ve felce yol açar. ALS hastalığına kesin bir tedavi bulunmamaktadır.

Suna Kıraç, 2000 yılında ALS hastalığına yakalandığını açıkladı. Hastalığının ilk yıllarında holdingdeki görevlerini sürdüren Suna Kıraç, hastalığının ağırlaşmasıyla aktif iş hayatından çekildi ve evinde tedavi görmeye başladı. Suna Kıraç, 15 Eylül 2020 tarihinde 79 yaşında hayatını kaybetti. Suna Kıraç'ın vefatından sonra mirası nedeniyle eşi İnan Kıraç ile kızı İpek Kıraç arasında bir dava başladı.

İPEK KIRAÇ KİMDİR?

Ipek Kıraç, Türk iş insanı, sanayici ve hayırseverdir. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanıdır. Ayrıca Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Rahmi M. Koç Müzesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Üyesidir. 1961 yılında Ankara'da doğan Ipek Kıraç, TED Ankara Koleji'nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. 1984 yılında Koç Holding'de çalışmaya başladı ve çeşitli görevlerde bulundu. 1997 yılında Koç Holding Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. 2003 yılında babası Rahmi M. Koç'un yerine Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı'na getirildi. Ipek Kıraç, üniversitenin akademik ve idari gelişimine katkıda bulunmakta, özellikle burslu öğrencilere destek olmaktadır. Ipek Kıraç, aynı zamanda sanat ve kültür alanında da faaliyet göstermektedir. Rahmi M. Koç Müzesi'nin kuruluşunda ve işletilmesinde önemli rol oynamıştır. Müze, Türkiye'nin endüstriyel mirasını korumak ve sergilemek amacıyla kurulmuş bir müzedir. Ipek Kıraç, müzenin koleksiyonuna yeni eserler kazandırmakta, eğitim ve kültür programlarına destek vermektedir. Ipek Kıraç, evli ve iki çocuk annesidir.

Bakmadan Geçme