Süper Lig maçları ne zaman başlayacak? TFF Başkanı açıkladı!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig'in geleceği hakkında açıklama yaptı. İşte ayrıntılar…

Ankaragücü- Rizespor maçında yaşanan olaylardan sonra Türkiye Futbol Federasyonu, (TFF) maçların süresiz ertelendiğini duyurmuştu. Gün içinde bir araya gelen TFF yetkilileri Süper Lig’in 19 Aralık Salı günü tekrar devam edeceğini duyurdu. Süper Lig’ maçlarının 19 Aralık’ta tekrar başlayacağını belirten Başkan Büyükekşi, "Tüm liglerdeki maçların ertelenmesi kararını almıştık. 19 Aralık Salı günü tüm ligler yeniden başlayacaktır." dedi. 

LİG 19 ARALIKTA BAŞLIYOR!


Türkiye’de tüm liglerin 19 Aralık’ta başlayacağını duyuran Mehmet Büyükekşi, “Yaptığımız toplantı sonucunda tüm liglerdeki maçların ertelenmesi kararını almıştık. 19 Aralık Salı günü tüm ligler yeniden başlayacaktır.
Birbirimize şikayet etmek yerine birlik olarak sağduyulu hareket ederek başarılı olacağımıza inanıyoruz. Geldiğimiz günden beri de bunun altını çizmiştik. Atılması gereken adımları atmaya, sorunları çözmeye ve camiamızla birlikte tüm bunları yapmaya devam edeceğiz. Olayın olduğu saatten itibaren bu süreçte bize destek veren Infantino, Ceferin ve Collina'ya teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 


“HALİL UMUT MELER'İN DURUMU HAKKINDA BİLGİ VERMEK İSTİYORUM”


Halil Umut Meler’in geleceği hakkında bilgi vermek istemediğine değinen Başkan Mehmet Büyükekşi, “Halil Umut Meler'in durumu hakkında bilgi vermek istiyorum. Doktorlardan bilgi aldık, çok şükür iyileşiyor. Kendisini de iyi gördük, bugün taburcu oldu. 12 günlük bebeği Ege ve ailesine kavuştu. Allah bir daha bu acıları ne Halil Umut Meler'e ne diğer hakemlerimize ne de diğer futbol paydaşlarına yaşatmasın. Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan şükranlarımızı sunmak istiyorum. Olayla ilgili hızla harekete geçen Adalet, İçişleri ve Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Türk futbolunda kısa süre içinde reform yaparak harekete geçtik. O gün nasıl birlik beraberlik olduysak, bugün de birlik beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Hukuk Müşavirliği sevklerini yapmıştır. TFF Disiplin Kurulu, kararını perşembe günü açıklayacaktır.” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme