Suudi Arabistan ve İspanya, İsrail saldırılarını durdurmak için baskı yapılması çağrısında bulundu

Suudi Arabistan ve İspanya, Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarının son bulması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Cidde'de gerçekleştirdiği görüşmede, bölgesel ve uluslararası konular ele alındı.

Görüşme kapsamında, Gazze Şeridi'ndeki durumun da masaya yatırıldığı belirtildi. İki lider, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması için uluslararası toplumun İsrail'e baskı yapması gerektiği konusunda konuştular.

Ayrıca, görüşmede Gazze ve çevresindeki tehlikeli gelişmelerin yanı sıra İsrail'in askeri saldırılarını sonlandırmak amacıyla gösterilen çabalara da vurgu yapıldı. Uluslararası toplumun, Gazze'ye yönelik savaşın sonlandırılması, uluslararası hukuka uyulması ve insani yardımın gecikmeden bölgeye ulaştırılması için İsrail'e baskı yapma rolünün önemi üzerinde duruldu.

Görüşmede ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararları doğrultusunda barış sürecinin ilerletilmesi ve adil bir çözüm bulunması, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması amacıyla Arap Barış Girişimi'ne odaklanılması gerektiği vurgulandı.

Suudi Arabistan ve İspanya, bölgedeki istikrarsızlığın sona erdirilmesi ve Filistin halkının haklarının korunması için uluslararası toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.

AA

Bakmadan Geçme