Suyu yanlış içiyoruz

Yaşam kaynağımız olan suyu doğru tükettiğimizde vücudumuza sayısız faydaları var. Sağlıklı bir beden için suyun doğru zamanda içilmesi son derece önemli. Peki, suyu nasıl ve hangi saatlerde içmemiz gerekiyor? İşte detaylar...

Suyu yanlış içiyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlıklı bir beden için her gün en az 2,5 litre su tüketilmesi gerektiği uzmanlarca ifade ediliyor. Hayata tutunmamızı sağlayan suyu içtiğimiz saat bile son derece önemli. Özellikle sabah uyanır uyanmaz tüketilen su vücudumuz için son derece kıymetli. İşte, aç karnına içilen suyun faydaları...

Akşam'da yer alan haberde aç karnına içilen suyun faydaları sıralandı. Sabah uyanır uyanmaz tüketilen 3 su bardağı su vücutta uyku sırasında durağanlaşan kan akışını sağlar. Kan akışı düzenlendikçe kalp daha sağlıklı kanı pompalar ve beyin işlevsel olarak tamamen uyanır. Bu da sabah görülen yorgunluk ve stres halini azaltır.

Aç karnına tüketilen su mideyi hareketlendirerek bağırsaklardan sıvı bir akış sağlar. Bu da sindirim yolunu yumuşatır. Metabolizmanın fazla çalışmasını sağlar. Bu da sabahları kilo vermeyi kolaylaştırır. Akabinde tüketilen her şeyi metabolizma hızlı hızlı yakar.

Böbreklerdeki suyu dengeleyerek idrar yoluyla vücutta biriken iltihap ve ödemi atar. Vücutta atık birikmesinin önüne geçer.

 

Bakmadan Geçme