Tahıl Koridorundan geçen konteyner yüklü ilk gemi İstanbul'da

Rusya'nın Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan ayrılmasının ardından Ukrayna limanlarından kalkan ilk ticari gemi, İstanbul Boğazı'ndan geçerek Ambarlı Limanı'na ulaştı.

Tahıl Koridorundan geçen konteyner yüklü ilk gemi İstanbul'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rusya'nın Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan ayrılmasının ardından Ukrayna limanlarından kalkan ilk ticari gemi, İstanbul Boğazı'ndan geçerek Ambarlı Limanı'na ulaştı. Hong Kong bandıralı Joseph Schulte adlı konteyner yüklü gemi, 24 Şubat'tan bu yana Odessa Limanı'nda bekletiliyordu. 

Rusya, 17 Temmuz'da Türkiye, BM ve Ukrayna ile imzaladığı ve dünyadaki gıda krizine çözüm getirmeyi amaçlayan anlaşmadan çekildiğini duyurmuştu. Bu karar sonucu Ukrayna limanlarında 60'tan fazla ticari gemi Rus kontrolündeki bölgeden geçemeyerek mahsur kalmıştı. 

Joseph Schulte isimli gemi, Rusya'nın anlaşmadan çekilmesinden bir hafta sonra Ukrayna'dan ayrılarak Türkiye'ye doğru yola çıktı. Gemi, dün akşam saatlerinde Kumköy açıklarında demirledikten sonra bugün sabah saatlerinde İstanbul Boğazı'ndan geçti. Geminin boğazdan geçiş anları ise havadan dron ile kaydedildi. Geminin Ambarlı Limanı'nda boşaltılacağı bildirildi.

Bakmadan Geçme