Tahralı: Sabır sabır nereye kadar?

Deva Partisi Karatay İlçe Başkanı Tahralı, özellikle son beş yıldır her fırsatta Türk halkından sabır ve daha çok destek isteyen iktidarın ülke ekonomisini getirdiği noktayı, yüksek enflasyon ve işsizlik, yüksek faizle sürekli borçlanan bir ülke olarak özetledi

Tahralı: Sabır sabır nereye kadar?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deva Partisi Karatay İlçe  Başkanı Ahmet Tahralı, iktidarın son zamanlarda seçime yönelik ekonomik hamlelerini yazılı bir açıklama ile değerlendirdi.

Türkiye’de ekonominin kötü gidişinin başlangıcını 2018 yılında gerçekleşen sistem değişikliğine bağlayan Ahmet Tahralı, “Son beş yılda Merkez Bankası başta olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi kritik kurum ve bakanlıklardaki yaşanan değişimin hızına yetişemiyoruz” dedi.

İktidarın ülkeyi uzun vadeli projeler ile değil günü birlik politikalarla yönettiğini belirten Deva Partisi Karatay İlçe Başkanı Tahralı, özellikle son beş yıldır her fırsatta Türk halkından sabır ve daha çok destek isteyen iktidarın ülke ekonomisini getirdiği noktayı, yüksek enflasyon ve işsizlik, yüksek faizle sürekli borçlanan bir ülke olarak özetledi.

Son dönemlerde başta EYT, asgari ücret ve emekliler olmak üzere iktidarın ekonomik alandaki hamlelerini “Seçim Ekonomisi” olarak yorumlayan Tahralı; çalışan ve emeklilerin maaşlarına yaptığı zamlarla övünen iktidara; vergi ve harçlarına yapılan yüzde 122, YHT bilet fiyatlarına yapılan yüzde 15, MTV'ye yapılan yüzde 61.5, özel iletişim Vergisi'ne yapılan yüzde 123, ikinci el araç satışında noterde yapılan araç satış sözleşmesine yapılan yüzde 100'ün üzerinde, bedelli askerlik ücretine yapılan yüzde 25, kefen bezine gelen yüzde 170’lik …vs zamlarını hatırlatarak;

“Sağanak şeklinde hayatımızın her alanına sirayet eden zamlar, maalesef halkımızın alım gücünü eritmiştir. Bugün en kötü ev kiraları Konya’mızda 3 bin TL’den başlamakta. 5 bin 500 TL alan emekli ile 8 bin 500 TL alan asgari ücretli nasıl geçinebilir? Çalışanların 3’de ikisinden fazlasının ya asgari ücret ya da asgari ücretin biraz üzerinde maaş aldığı Türkiye’de maalesef iktidarın tek gündem maddesi, 6’lı masa ve çıkartacağı aday. Halkımız bunları hak etmiyor” diye görüş belirtti.

Miting meydanları ve TV ekranlarında halktan sabır ve daha çok destek isteyen iktidara; “Şuanda vaat ettiklerinizi yapmanızın önündeki engel nedir?” diye soran Deva Partisi Karatay İlçe Başkanı Ahmet Tahralı, 6’lı masanın çıkartacağı adayın Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacağını ifade ederek;

“Deva Partisi olarak Türkiye’nin ekonomi başta olmak üzere önemli tüm sorunlarına yönelik çözüm önerilerimizi bir bir kamuoyumuz ile paylaşıyoruz. Biz inanıyoruz ki, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında yapılacak milletvekilliği seçimlerinde en fazla oyu alacak olan Deva Partisi, ülkemizi yöneterek tüm sorunlarını bir bir çözecektir” dedi.

Açıklamasının sonunda Deva Partisi Konya il ve İlçe Teşkilatlarının saha çalışmalarına da değinen Ahmet Tahralı, “Hemşehrilerimizin partimize göstermiş olduğu teveccüh, bizlerin çalışma azmine güç ve kuvvet vermektedir. Yapılacak ilk seçimde partimiz Konya’da birinci parti olacaktır. Biz inanıyoruz” şeklinde görüş belirtti.

Bakmadan Geçme