• Haberler
  • Konya
  • Tamamlandığında Konya'nın en büyük yeşil kuşaklarından biri olacak

Tamamlandığında Konya'nın en büyük yeşil kuşaklarından biri olacak

Karatay İlçe Belediyesi tarafından Ahmet Çalık'ın adının verildiği park, etaplar halinde genişleyerek şehre yeşil bir dokunuş sunuyor.

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve trafik kazasında vefat eden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık'ın anısına adı verilen park, etaplar halinde genişlemeye devam ediyor. 2022'de gerçekleşen trafik kazasında yaşamını yitiren milli futbolcu Ahmet Çalık'ın ismi, Karatay Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan bir parka verilmişti. 31 bin metrekarelik ilk üç etabı tamamlanan park, vatandaşların hizmetine açılmıştı. Toplamda 5 etaptan oluşacak parkın 4. etabı, yoğun çalışmaların ardından tamamlanarak kullanıma sunuldu. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Ahmet Çalık Parkı'nı ziyaret ederek hem çalışmaları inceledi hem de parkta vakit geçiren vatandaşlar ve çocuklarla bir araya geldi.

Parkın etaplar halinde genişlemesine dair konuşan Başkan Hasan Kılca, Fetih Caddesi'nden Yeniceler Caddesi'ne kadar uzanan toplamda 50 bin metrekarelik alanın tamamlandığında Konya'nın en büyük yeşil kuşaklarından biri olacağını belirtti. Karatay için yoğun bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Başkan Kılca, mahallelerin ihtiyaçları doğrultusunda hizmet verdiklerini ifade etti. Parkın 4 etabını tamamladıklarını ve 1 etabın kaldığını dile getiren Başkan Kılca, tamamlandığında parkın hemşehrilerin keyifli vakit geçirebileceği bir yeşil alan olacağını söyledi. Çocuklar için oyun ve eğlence alanları da bulunan parkın şehre uzun yıllar hizmet edeceğini belirten Kılca, büyük parklara Kafe Karatay şubesinin konumlandırıldığını ve Ahmet Çalık Parkı'nda da bir şubenin bulunduğunu ifade etti. Kılca, şehrin güzelliğine katkı sağlamak adına çalışmalarının süreceğini vurguladı.

Bakmadan Geçme