Tarih 21 Aralık 1985: Teşhir Edilmesi Yasaklanan Konya Genelevi Çalışanı Kadınlar Greve Gitti

Tarihte bugün Konya'da ilginç bir grev olmuştu. 21 Aralık 1985 yılında Konya'da faaliyet gösteren genelev çalışanı kadınlar, kendilerini teşhir etmelerinin yasaklanması üzerine greve gittiler. Türkiye'nin farklı bölgelerindeki genelevlerde yaşanan benzer yasaklamalara karşı bir direniş gösterdiklerini söyleyen kadınlar, seslerini yetkililere duyurmaya çalıştılar.

Tarihte bugün Konya’da ilginç bir grev olmuştu.

21 Aralık 1985 yılında Konya'da faaliyet gösteren genelev çalışanı kadınlar, kendilerini teşhir etmelerinin yasaklanması üzerine greve gittiler. Türkiye'nin farklı bölgelerindeki genelevlerde yaşanan benzer yasaklamalara karşı bir direniş gösterdiklerini söyleyen kadınlar, seslerini yetkililere duyurmaya çalıştılar.

Konya Genelevi'nde çalışan kadınlar, yaşadıkları kısıtlamalar ve maruz kaldıkları ayrımcılıkla mücadele etmek amacıyla örgütlenerek greve karar verdiler. Kendilerini teşhir etmeleri üzerine getirilen yasakların, genelev çalışanlarının yaşamlarını ve işlerini daha da zorlaştırdığını iddia eden kadınlar, işyerlerinin önünde toplanarak pankartlar taşıdılar ve tüm yasaklara karşı sloganlar attılar.

Özel Haber

Bakmadan Geçme