Tarihte Bugün: 25 Mart

Bugün, 25 Mart tarihinde birçok önemli olay gerçekleşti. Christiaan Huygens'ın, Satürn'ün en büyük uydusu Titan'ı keşfetmesinden, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatına kadar işte günün öne çıkan başlıkları…

Bugün, 25 Mart tarihinde birçok önemli olay gerçekleşti. Christiaan Huygens’ın, Satürn'ün en büyük uydusu Titan'ı keşfetmesinden, Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatına kadar işte günün öne çıkan başlıkları…
1655 - Christiaan Huygens, Satürn'ün en büyük uydusu Titan'ı keşfetti.
1807 - Birleşik Krallık Parlamentosu, köle ticaretini yasakladı, bu adım köleliğe karşı mücadelenin önemli bir dönüm noktası oldu.
1821 - Yunanistan, Osmanlı İmparatorluğu'ndan bağımsızlığını ilan etti, Yunanistan'ın modern tarihinde önemli bir kilometre taşı oldu.
1918 - Alman güdümünde Belarus Halk Cumhuriyeti kuruldu, bölgedeki siyasi değişimleri simgeliyordu.
1924 - Yunanistan'da cumhuriyet ilan edildi, monarşinin sona ermesiyle ilgili önemli bir gelişmeydi.
1957 - Fransa, Almanya, İtalya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg, Avrupa Ekonomik Topluluğu ve Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu'nun kurulmasına ilişkin Roma Antlaşması'nı imzaladı, Avrupa'nın bütünleşmesine önemli bir adım oldu.
1972 - Cumhuriyet Halk Partisi, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam kararlarının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu, Türkiye'deki siyasi atmosferi etkileyen bir gelişmeydi.
1988 - İstanbul'daki Metris Askeri Cezaevi'nden 29 tutuklu ve hükümlü kaçtı, Türkiye'deki cezaevi koşullarının ve güvenliğin gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
1999 - Sırbistan, NATO'ya savaş ilan etti ve Türkiye de bu ülkeyle resmen savaşa girdi, Kosova'daki çatışmaların boyutunu genişletti.
2009 - Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu dahil, 6 kişinin bulunduğu helikopter Kahramanmaraş'ta düştü, Türk siyasi yaşamında büyük bir kayıp olarak değerlendirildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme