Tarihte Bugün: 27 Mart

Bugün tarihte çeşitli önemli olayların yaşandığı bir gün olarak kaydedildi. İmparatorluk dönemlerinden modern çağa kadar birçok farklı alanda önemli gelişmeler ve trajediler yaşandı. Tarihin akışı, hem insanlığın ilerlemesi hem de doğal afetler gibi beklenmedik olaylarla sürekli olarak şekilleniyor. İşte 27 Mart'ta gerçekleşen bazı önemli olaylar…

Bugün tarihte çeşitli önemli olayların yaşandığı bir gün olarak kaydedildi. İmparatorluk dönemlerinden modern çağa kadar birçok farklı alanda önemli gelişmeler ve trajediler yaşandı. Tarihin akışı, hem insanlığın ilerlemesi hem de doğal afetler gibi beklenmedik olaylarla sürekli olarak şekilleniyor.
İşte 27 Mart'ta gerçekleşen bazı önemli olaylar…
425 - İMPARATOR II. THEODOSİUS DÖNEMİNDE KONSTANTİNOPOLİS'TE İLK YÜKSEK OKUL AÇILDI 
İmparator II. Theodosius döneminde, Konstantinopolis'te Auditorium adıyla ilk yüksek okulun açılmasıyla birlikte, Latince ve Grekçe hitabet ve gramer, hukuk ve felsefe dersleri vermeye başladı.
630 - TANG HANEDANI DOĞU GÖKTÜRK KAĞANLIĞINI YENDİ 
Tang Hanedanı, Yin Dağları'nda (günümüzde İç Moğolistan) Doğu Göktürk Kağanlığını yenerek önemli bir zafer elde etti.
1854 - KIRIM SAVAŞI'NDA BİRLEŞİK KRALLIK RUS İMPARATORLUĞUNA SAVAŞ İLAN ETTİ 
Kırım Savaşı'nda Birleşik Krallık, Rus İmparatorluğu'na savaş ilan ederek çatışmaları başlattı.
1977 - TENERİFE FACİASI 
Kanarya Adaları'nın Tenerife Kuzey Havalimanı'nda uçuşa geçmek üzere olan Hollanda Kraliyet Havayolları'na (KLM) ait Boeing 747 tipi yolcu uçağı, yine havalanmak üzere olan Pan Am'a ait başka bir Boeing ile pistte çarpışarak büyük bir faciaya yol açtı. Kazada 575 kişi öldü, 70 kişi yaralandı.
2023 - ABD'DE 36 FARKLI YERDE HORTUM 
ABD'nin Kentucky, Tennessee, Illinois, Missouri ve Arkansas eyaletlerinde 36 farklı yerde hortum oluştu. Bu hortumlar 70'ten fazla kişinin ölümüne neden oldu.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme