Tarihte Bugün: 7 Şubat

Bugün, 7 Şubat tarihinde birçok önemli olayın yaşandığı zengin bir tarihi yaşıyoruz. Tarihte bugün çok önemli olaylar gerçekleşti. İşte tarihsel öneme sahip bazı olaylar…

Bugün, 7 Şubat tarihinde birçok önemli olayın yaşandığı zengin bir tarihi yaşıyoruz. Tarihte bugün çok önemli olaylar gerçekleşti. İşte tarihsel öneme sahip bazı olaylar…
457 - I. LEO, DOĞU ROMA İMPARATORU OLDU
Doğu Roma İmparatorluğu'nda I. Leo'nun tahta çıkmasıyla başlayan dönem, imparatorluğun politik ve sosyal yapısında önemli değişikliklere neden oldu.
1550 - III. JULİUS, PAPA OLDU
Papa III. Julius'un göreve başlaması, Katolik dünyasında kilise liderliğinde önemli değişikliklere yol açtı.
1727 - İBRAHİM MÜTEFERRİKA'NIN İLK KİTAP BASKISI
Osmanlı İmparatorluğu'nda İbrahim Müteferrika'nın hazırlattığı ilk kitap baskı kalıplarıyla, Türk edebiyatının basılı eserlere kavuşması önemli bir adım oldu.
1921 - TÜRKİYE CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE İLE TANIŞTI
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarında önemli bir kurumsal adım olan Türkiye Cumhuriyeti Resmî Gazete'nin yayımlanmaya başlaması.
1964 - THE BEATLES'IN ABD TURNESİ BAŞLADI
Ünlü müzik grubu The Beatles'ın ilk ABD turnesi, müzik tarihinde bir dönüm noktası olarak kabul edilir.
1971 - KAHRAMANMARAŞ'A "KAHRAMANLIK" UNVANI
TBMM tarafından alınan bir kararla, Maraş iline "kahramanlık" unvanı verilerek ilin adı "Kahramanmaraş" olarak değiştirildi.
1992 - MAASTRİCHT ANTLAŞMASI İMZALANDI
Avrupa Ekonomik Topluluğu üyesi ülkeler arasında Avrupa Birliği'ni oluşturan Maastricht Antlaşması'nın imzalanması.
2006 - FIFA DİSİPLİN KURULU KARARI
Türkiye-İsviçre futbol maçında yaşanan olaylar sebebiyle FIFA Disiplin Kurulu'nun Türkiye millî futbol takımına 6 maç seyircisiz oynama ve para cezası vermesi.
2009 - VİCTORİA ORMAN YANGINI
Avustralya'nın Victoria eyaletinde çıkan orman yangını, tarihin en büyük doğal afetlerinden biri olarak kayıtlara geçti, 173 kişi hayatını kaybetti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme