'Tarım Kredi Kooperatifleri kapanabilir'

Tarım Kredi Kooperatifleri eski Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, gübre ve yem fiyatlarında yapılan indirimden kaynaklanacak zararın Hazine tarafından karşılanması gerektiğini belirterek, 'Bu zarar Hazinece karşılanmazsa bu kurumun ortakları ciddi zarar eder. Bu kuruluşu zarara uğratmak, sermayesini tüketme anlamına gelir. Bu da 90'ların sonundaki gibi TKK'nın kapanmayla karşı karşıya gelmesi demektir' dedi.

'Tarım Kredi Kooperatifleri kapanabilir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım Kredi Kooperatifleri eski Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, gübre ve yem fiyatlarında yapılan indirimden kaynaklanacak zararın Hazine tarafından karşılanması gerektiğini belirterek, “Bu zarar Hazinece karşılanmazsa bu kurumun ortakları ciddi zarar eder. Bu kuruluşu zarara uğratmak, sermayesini tüketme anlamına gelir. Bu da 90’ların sonundaki gibi TKK’nın kapanmayla karşı karşıya gelmesi demektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan gübre ve yem fiyatlarında indirim müjdesine Tarım Kredi Kooperatifleri eski Genel Müdüründen dikkat çeken bir tepki geldi. Aynı zamanda AK Parti Bursa eski Milletvekili olan Bedrettin Yıldırım, gübre ve yem fiyatlarında indirim yapılarak fiyatların sabitlenmesinin çiftçinin lehine bir karar olduğunu ancak zararının Hazine tarafından karşılanmaması durumunda Tarım Kredi Kooperatiflerinin ciddi anlamda zarar edeceğini ve sermayesinin erimesine neden olacağını bildirdi.

‘’TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ BİR KAMU KURUMU DEĞİL‘’

Ak Parti eski Bursa Milletvekili ve Tarım Kredi Kooperatifleri eski Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gübre ve yem fiyatlarında indirim açıklamasının ardından Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak, Tarım Kredi Kooperatiflerinin bir kamu kurumu olmadığını hatırlattı.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin sermayesinin tamamen bu kooperatifleri kuran çiftçi ortaklarına ait olduğunun altını çizen Yıldırım’ın açıklaması ‘’Tarım kredi kooperatiflerinin bir kamu kurumu olmadığı, sermayesinin bu kooperatifleri kuran ortakların koyduğu paralardır. Bu kuruluşu zarara uğratmak, sermayesini tüketme anlamına gelir. Bu da doksanların sonunda ki gibi Tarım Kredi Kooperatiflerinin kapanmayla karşı karşıya gelmesi demek‘’ şeklinde kaydedildi.

‘’ZARAR HAZİNE TARAFINDAN KARŞILANMALI‘’

Yıldırım, gübre ve yem fiyatlarında indirimin sadece Tarım Kredi Kooperatifleri ile sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, “Tarım kredi kooperatiflerinde gübre ve yem fiyatlarının dondurulması, şüphesiz ortakların ve hayvancıkla uğraşanların yararına bir karar. Ancak bu enflasyon ortamında Tarım Kredi Kooperatiflerini ciddi bir zarara sokacaktır. Hazine bu zararı karşılayacaksa hayırlı olsun.

Bu zararlar hazinece karşılanmazsa bu kurumun ortakları ciddi zarar eder. Tarım Kredi Kooperatiflerinin gübre tüketiminin yaklaşık sekizde birini Tarım Kredi Kooperatifleri karşılıyor. Bu açıdan piyasayı baskılaması çok zor. Aynı şekilde yemde de Tarım Kredi Kooperatiflerinin üretimi tüketilen yemin yaklaşık yüzde on beşi.” dedi.

 

Bakmadan Geçme