• Haberler
  • Konya
  • Tarımda sürdürülebilirlik için dev iş birliği

Tarımda sürdürülebilirlik için dev iş birliği

Türkiye'de tarımın sürdürülebilirliğini, verimliliğini ve katma değerli üretimi artırma amacı doğrultusunda, sektörün önde gelen kurumlarının önemli bir iş birliği sürecine adım attığı öğrenildi.

Tarımda sürdürülebilirlik için dev iş birliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Tarım Kredi Holding A.Ş., Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Anadolu Birlik Holding A.Ş. arasında bir protokol imzalandığı bildirildi. Söz konusu protokol töreninin, Konya Şeker Genel Müdürlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildiği ifade edildi.

Törene, PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve aynı zamanda Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı olan Ramazan Erkoyuncu’nun yanı sıra, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu üyeleri Harun Reşat Ersöz ve Recep Candan ile Tarım Kredi Grubu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Murahhas Aza Yılmaz Bademli'nin de katılım sağladığı kaydedildi.

İmzalanan protokol ile tarımsal üretim gücünün artırılması, ölçek ekonomisinin avantajlarından faydalanılması ve nihai ürünlerin tüketiciye daha uygun koşullarda ulaştırılmasının hedeflendiği belirtildi.Tarımda sürdürülebilirlik için dev iş birliği

“ÜLKE MENFAATİNE KATKI SAĞLAMAK AMAÇLANIYOR”

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu’nun, imzalanan iş birliği protokolüne ilişkin yaptığı değerlendirmede, bu adımın Türkiye’nin 86 milyonluk nüfusu açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladığı öğrenildi. Sağlıklı gıdaya erişimin bu iş birliği ile daha etkin bir şekilde sağlanabileceğine dikkat çeken Erkoyuncu’nun, Tarım Kredi ve Torku’nun Türkiye’deki en büyük ve en işlevsel tarım kuruluşlarından olduğunu ifade ettiği aktarıldı.

Yapılan görüşmeler ve Cumhurbaşkanlığı düzeyinde verilen destek doğrultusunda bu birlikteliğin oluştuğunu dile getiren Erkoyuncu’nun, sadece ürün alım satımıyla sınırlı kalmayan, çiftçi odaklı ve milli bir anlayışla daha kapsamlı bir iş birliğinin hedeflendiğini belirttiği ifade edildi. Erkoyuncu’nun, pandemi, savaşlar ve iklim krizleri gibi küresel gelişmelerin, gıda üretiminde somut ve sürdürülebilir adımların zorunluluğunu ortaya koyduğunu dile getirdiği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

“KAYNAKLARIN ETKİN KULLANIMI ÖN PLANDA”

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın da, yapılan bu iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği öğrenildi. Tarım Kredi ve Torku’nun çiftçi ortaklığı yapısıyla Türkiye tarımında önemli iki aktör olduğunu vurgulayan Aydın’ın, bu iki kuruluşun kaynakları daha etkin kullanmak amacıyla güçlerini birleştirme kararı aldığını ifade ettiği bildirildi.

Aydın’ın açıklamalarına göre, Torku’nun üretim yaptığı alanlarda Tarım Kredi’nin yatırım yapmaktan kaçınacağı, benzer şekilde Torku’nun ihtiyaç duyduğu hammaddeleri Tarım Kredi’den temin etmesinin planlandığı aktarıldı. Bu sayede kaynak israfının önlenmesinin, üretimin verimliliğinin artırılmasının ve sürecin diğer paydaşlarla da genişletilmesinin hedeflendiği ifade edildi. Aydın’ın, bu birlikteliğin sağlanmasına vesile olanlara teşekkür ettiği belirtildi.

 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!