Tarlada 16 TL olan ürün marketlerde 30 TL'ye satılıyor!

Mersin'de muz hasat dönemi başladı. Bahçede 16 TL'ye satılan ürün, marketlerde 30 TL'yi gördü.

Türkiye’de muz üretiminin yarısından fazlası Mersin’de yapılıyor. Tarlada 16- 18 TL arasında satılan ürün, marketlerde 30 TL’yi gördü. Muz ihracatı hakkında açıklamalarda bulunan üreticiler, ithal edilen muzların 80 TL’ye satıldığını belirtti. 


ÜRETİCİLERDEN ÇAĞRI: YERLİ MUZ TÜKETİLSİN!

Erdemli ilçesi Limonlu Mahallesi'nde yaklaşık 2 bin dönümlük alanda muz seralarının olduğuna değinen işleme tesisi şefi Yafes Akça, "Sezon açıldı, hasat yoğunluğu başladı. Örtü altında olgunlaşan muzları hasat edip getiriyoruz. Taraklayıp, temizleyip yıkadıktan sonra paketleyip gönderiyoruz. İstanbul'dan Van'a, Gaziantep'ten Trabzon'a kadar Türkiye'nin her yerine ulaştırıyoruz. Yerli muz lezzet ve aroma bakımından çok güzel. O yüzden yerli muz tüketerek hem çiftçimize destek olalım hem de ekonomimize katkıda bulunalım" dedi.

Tarlada 16 TL olan ürün marketlerde 30 TL'ye satılıyor!Üreticilerden Ahmet Yıldırım ise, "Hasada başladık, ürünlerimizi tesise getiriyor, temizletip paketliyor ve Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz. Şu anda sıkıntısız ilerliyor. Bizim yerli muzlarımız ithalden daha güzel, fiyat olarak da daha uygun. Şahsen daha düşük olsa da ben ithal muzu tercih etmem. Vatandaşlarımıza yerli muzu tavsiye ediyoruz. Çiftçiye destek olsunlar" ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme